Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τεστ για κορωνοϊό στην Ιόνιο Σχολή και το Σικιαρίδειο Ίδρυμα από την Περιφέρεια

Συνεχίζεται η δειγματοληπτική συλλογή ρινοφαρυγγικών δειγμάτων για κορωνοϊό από τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η δειγματοληπτική συλλογή ρινοφαρυγγικών δειγμάτων για κορωνοϊό από τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη των δειγμάτων από το σύνολο των καθηγητών – εκπαιδευτών και δασκάλων της Ιονίου Σχολής (Μαρούσι και Φιλοθέη –  176 δείγματα).

Επίσης οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ) του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επισκέφτηκαν το Σικιαρίδειο ΊδρυμαΚέντρο κατάρτισης νέων από 14 ετών που αποτελεί Κέντρο Πρακτικής Άσκησης για φοιτητές Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠ), του Παντείου, φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας, φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων που ειδικεύονται στην Ειδική Αγωγή, Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των Τ.Ε.Ι. και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, αλλά και σπουδαστών Δημοσίων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ.

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι στοχευμένη και γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ αλλά και με το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, όπου τα δείγματα εξετάζονται.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης ανέφερε ότι: «Η επιλογή του διδακτικού προσωπικού των σχολείων, ως επιδημιολογικός στόχος, αποτελεί στρατηγικής σημασίας και αξίας δράση, καθώς οι καθηγητές είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, να μεταφέρουν από τάξη σε τάξη τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 κι αν παρουσιάζουν πρόβλημα, να επιμολύνουν ένα μεγάλο αριθμό μαθητών».

Οι δράσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα συνεχιστούν και την εβδομάδα αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ