Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνεχίζεται η αποκατάσταση του παλαιού Μουσείου Ακροπόλεως – Επίσκεψη Μενδώνη – Πατούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το κτήριο του παλαιού Μουσείου Ακροπόλεως, η αποκατάσταση του οποίου πραγματοποιείται με χρηματοδότηση 3,5 εκ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, επισκέφθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής με την 3632/11-05-2018 Απόφαση Ένταξης, με συνολική και επιλέξιμη δαπάνη 3.560.079,78 €. Το Παλαιό Μουσείο Ακροπόλεως (ΠΜΑ) αναμένεται να παραδοθεί επισκευασμένο, αναβαθμισμένο και άρτια εξοπλισμένο για να λειτουργήσει παράλληλα ως εργαστήριο συντήρησης ανοικτής θέασης με εκθεσιακούς χώρους.
Πριν μερικές ημέρες υπεγράφη η σύμβαση για το υποέργο 1 με τίτλο: Εργασίες επισκευής και αναβάθμισης του κτηρίου του Παλαιού Μουσείου Ακροπόλεως, των δυτικών αποθηκών και του εργαστηρίου συντήρησης». Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του υποέργου ήταν 2.240.620€. Ειδικότερα, η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της επί του σχεδίου σύμβασης στις 14/07/2021 και στις 17/7/21 υπεγράφη η σχετική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Αναδόχου, ύψους 1.458.333€ με διάρκεια υλοποίησης 2 έτη περίπου.
Πρόκειται για τεχνικό έργο (εργολαβία) που περιλαμβάνει τις απαιτούμενες εργασίες επισκευής και αναβάθμισης του κτηρίου του παλαιού Μουσείου Ακροπόλεως, των δυτικών αποθηκών και του εργαστηρίου συντήρησης προκειμένου να μπορέσει να επαναλειτουργήσει αποτελεσματικά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ιστορικότητας του χώρου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του ανάδοχου για το έργο το οποίο ξεκινά και αφορά στην επαναλειτουργία του χώρου με νέες χρήσεις.
Την Υπουργό και τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών Ε. Κουντούρη και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων Κ. Φρισήρας.
 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ