Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνεργασία για την προστασία των Δασών της Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αρμόδιους φορείς με στόχο τη δρομολόγηση συνεργειών για την αποτελεσματικότερη προστασία των πνευμόνων πρασίνου της Αττικής, δέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) Β. Σιώμο και τον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων περιοχής Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γ. Γουρδομιχάλη.

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας σε πολιτικές πρόληψης αλλά και εκπαίδευσης πολιτών και εθελοντών σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας της με τους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής για την καλύτερη προστασία των Δασών της Αττικής.

«Ο Υμηττός, το Όρος Αιγάλεω, το Ποικίλο όρος, η Πεντέλη και η Πάρνηθα αντιπροσωπεύουν τα τελευταία φυσικά αποθέματα της Αττικής, και μετά το φετινό καλοκαίρι δεν υπάρχουν περιθώρια νέων «απωλειών»», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και επισήμανε πως με τη συνδρομή των Συνδέσμων Δήμων της Αττικής και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, μπορούν να αναληφθούν πρωτοβουλίες προληπτικού χαρακτήρα, προκειμένου να προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δάση της Αττικής.

«Σ΄αυτή την εθνική προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί ένα νέο μοντέλο πολιτικής προστασίας βασισμένο στην περιφερειακή διακυβέρνηση καθώς η Τοπική Αυοτδιοίκηση Α’ και Β΄ Βαθμού γνωρίζει τις τοπικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Σ΄αυτό το πλαίσιο μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.
Από την πλευρά τους οι δύο Πρόεδροι των Συνδέσμων διατύπωσαν τη βούλησή τους να συνδράμουν το έργο της Περιφέρειας με όσα μέσα διαθέτουν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ