Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Κ. Παλαιολόγου ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έδωσε το “παρών” στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ανδριάντα του Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών καθηγητή Ν. Ουζούνογλου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης στις 29 Μαΐου,
567 χρόνων από την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Πατούλης από τη μεριά του κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Στην τελετή παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη, ενώ στεφάνια κατέθεσαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Ε. Σκιαδάς εκπροσωπώντας τον Δήμο Αθηναίων και η Πρόεδρος της Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών Ε. Αναπιώτη.

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Τιμούμε σήμερα τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, έναν άξιο άνδρα, έναν ήρωα που υπερασπίστηκε την πατρογονική γη με απαράμιλλο θάρρος, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο για όλες τις γενιές που ακολούθησαν. Χρέος μας είναι να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη όχι μόνο κάθε χρόνο σε αυτή τη θλιβερή επέτειο, αλλά συνεχώς. Καθήκον μας είναι επίσης να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό όλων των Σωματείων και Συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών με στόχο τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεών τους όπως και να συμβάλλουμε στη διαφύλαξη της ιστορίας τους, απέναντι σε κάθε πρόκληση. Θα είμαστε στο πλευρό τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ