Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Στα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις


Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση Ιστορικού Κτιρίου 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων και επανάχρησή του ως Πολυχώρου Πολιτισμού», που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μάρκου και πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου, παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών  συλλόγων του τόπου, αλλά και πλήθος δημοτών. 

Το έργο αφορά στην επισκευή του ανενεργού ιστορικού κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων, που οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1928-1930, με σκοπό την επανάχρηση του ως Χώρου Πολιτισμού. Η επισκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του συγχρηματοδοτήθηκε από την δράση «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, με πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας έργο, που σκοπό έχει να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού μέσα από τις νέες χρήσεις του, οι οποίες ενδεικτικά είναι:

– στέγαση της δημοτικής βιβλιοθήκης

– έκθεση της Μεσογείτικης τοπικής φορεσιάς και λοιπών αντικειμένων λαϊκής τέχνης και παράδοσης

– έκθεση και προώθηση τοπικών προϊόντων

– παρουσίαση με ψηφιακά πολυμέσα της Ιστορίας του τόπου και τουριστικών πληροφοριών

– αίθουσα για πραγματοποίηση συναντήσεων και εκδηλώσεων

– φιλοξενία μόνιμων ή περιοδικών εκθέσεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Β. Καβαλλάρη, κατά το χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το εν λόγω έργο σηματοδοτεί την σημασία που δίνει ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας στην αξιοποίηση της Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας και την επανάχρησή της με τρόπο δημιουργικό και ωφέλιμο για τον τόπο και τους κατοίκους του. Παράλληλα, υπογράμμισε την αξία της επένδυσης στον πολιτισμό με την αξιοποίηση και ανάδειξη του πλούσιου τοπικού πολιτιστικού αποθέματος, τη διάσωση και διάδοση της τοπικής Ιστορίας και συλλογικής μνήμης της ευρύτερης περιοχής των Σπάτων και των Μεσογείων, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που ταυτόχρονα θα δημιουργήσει δυνατότητες αναζωογόνησης της επιχειρηματικής και κοινωνικής δραστηριότητας της πόλης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες μέσα από τη διαδραστική χρήση των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, αλλά και να θαυμάσουν τα εκθέματα στις αίθουσες που φιλοξενούν τις μόνιμες συλλογές του Πολυχώρου. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ