Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Σε τι στάδιο βρίσκεται το έργο υλοποίησης της Αττικής Ριβιέρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης του ενιαίου δικτύου ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου στην Αττική Ριβιέρα βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρειας Αττικής με τη συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσου.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μιας συνολικής δράσης προϋπολογισμού περίπου 475 εκ. € η οποία αναμένεται να αλλάξει μορφή στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Αφορά την αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου σε μήκος άνω των 20 χιλιομέτρων από την Καλλιθέα έως και τη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενοποιήσεις χώρων, πεζόδρομους και άλλες εγκαταστάσεις.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εκτός από τον κ. Σκέρτσο, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθ. Μπακογιάννης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΕΤΑΔ Π. Μπαλωμένος, οι Δήμαρχοι Αλίμου Α. Κονδύλης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Παλαιού Φαλήρου Π. Καρούμπαλης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος καθώς και στελέχη της Περιφέρειας και του ΤΑΙΠΕΔ.

Να σημειωθεί ότι το έργο «Αθηναϊκή Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος» έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση καθώς είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με προϋπολογισμό 24.7 εκ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής. Κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης διατυπώθηκαν μια σειρά από επισημάνσεις και προτάσεις τις οποίες οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και του ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβαν την ευθύνη να ενσωματώσουν στο τελικό σχέδιο της μελέτης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία στην επόμενη φάση της δημοπράτησης.

 

 

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στόχος της συνάντησης ήταν να γίνει η παρουσίαση της προμελέτης που ωρίμασε από το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους δήμους και την Περιφέρεια, ώστε να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και να διευθετηθούν τυχών ζητήματα που μπορεί να απασχολούν τους δήμους και συνολικά τους φορείς που συνεργάζονται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Α. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε σημαντικές αναπλάσεις όπως η συγκεκριμένη και ζήτησε από το σύνολο των φορέων που εμπλέκονται να συνεργαστούν προκειμένου να είναι το έργο εντός χρονοδιαγραμμάτων. Ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθ. Μπακογιάννης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδης, τόνισαν ότι έχει γίνει η καταγραφή και η αποτύπωση των τεχνικών ζητημάτων τα οποία ετέθησαν και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με το προγραμματισμό.

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ