Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε κλίμα συγκίνησης η 8η Απονομή Βραβείων Αυτοδιοίκησης – Ποια πρόσωπα ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκε η 8η Απονομή βραβείων Αυτοδιοίκησης, από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) και την Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝ.Δ.Α.) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η λαμπρή όσο και συγκινητική τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του π.Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου της ΠΕΔ Αττικής Γιώργου Μαρκόπουλου, του Προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλου Καμάρα, δεκάδων Δημάρχων και αιρετών, εθελοντών και αθλητών.

 

 

Ακολουθούν τα τιμώμενα πρόσωπα στα οποία δόθηκαν τα βραβεία:

Για την ξεχωριστή προσφορά στη χώρα μας και ειδικότερα τη στήριξη του Θεσμού της Αυτοδιοίκησης

• κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρ. Υπουργός Εσωτερικών

Για την προσφορά στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ Βαθμού

•κ. Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, πρ. Δήμαρχος Αμαρουσίου

Για την Κοινωνική τους προσφορά σε πρόσφατα κρίσιμες για τη χώρα μας στιγμές

•Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Αφιδνών

 

Για τις παγκόσμιες διακρίσεις τους
•κ. Στέφανος Ντούσκος, Αθλητής – Χρυσός Ολυμπιονίκης
•κ. Μιλτιάδης Τεντόγλου, Αθλητής – Χρυσός Ολυμπιονίκης
•Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών – Ασημένιοι Ολυμπιονίκες

Για την πολυετή προσφορά τους στην Αυτοδιοίκηση

•κ. Ιωάννης Καλαφατέλης, Δήμαρχος Διονύσου
•κ. Λάμπρος Μίχος, Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας
•κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου
•κ. Διονύσιος Χατζηδάκης, Βουλευτής Ν. Δημοκρατίας, πρ. Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
•κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, πρ. Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού
•κ. Σπυρίδωνας Σπυρίδων, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, πρ. Δήμαρχος Πόρου

 

 

Γ. Πατούλης: «Διαχρονική η αγάπη μου για την Αυτοδιοίκηση»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού παρέλαβε συγκινημένος το βραβείο από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης και Γενικό Γραμματέα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Τ. Μαυρίδη δήλωσε:
«Η διαχρονική αγάπη μου για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η πίστη μου ότι μέσα από αυτόν μπορούμε να βελτιώσουμε τη ποιότητα ζωής των πολιτών και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδία μας, μου δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να προσφέρω. Ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή τιμητική διάκριση, η οποία για μένα αποτελεί μια επιβράβευση και μια επιβεβαίωση ότι άξιζε τον κόπο να βάλω την Αυτοδιοίκηση σε πρώτη προτεραιότητα σε βάρος της ιατρικής επιστήμης την οποία επίσης αγαπώ και υπηρετώ με πάθος.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σε αυτή τη πορεία μου των 25 ετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχω συνοδοιπόρους ανθρώπους που έχουν αφήσει με τη δική τους πορεία και προσφορά το αποτύπωμά τους στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Οι γνώσεις που απέκτησα ως Δημοτικός Σύμβουλος Πεύκης στο πλευρό ενός έμπειρου δημάρχου, του σημερινού Προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής του Π. Καμάρα, αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία έχτισα γερά θεμέλια για να μεταβώ στο Δήμο Αμαρουσίου και στη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και σήμερα στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής.
Στην πορεία αυτή είχα την τύχη να συνεργαστώ δημιουργικά με προσωπικότητες όπως τον αξιότιμο Π. Παυλόπουλο, τόσο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και ως υπουργό Εσωτερικών. Το ίδιο δημιουργικά συνεργαζόμαστε και με τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τον Υπουργό Μ. Βορίδη, τον αναπληρωτή Υπουργό Σ. Πέτσα, τον Γ.Γ. Μ. Σταυριανουδάκη και τους 66 δημάρχους της Αττικής. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου δείχνει ότι ο Α’ και Β’ βαθμός Αυτοδιοίκησης μπορεί να είναι καίρια σημαντικοί όταν συνεργάζονται μεταξύ τους και με την Κεντρική Διοίκηση και την προϊστάμενη αρχή, το Υπουργείο Εσωτερικών. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που θα φέρουν την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης των υπολοίπων χωρών μελών της Ε.Ε.».
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ