Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Σε εξέλιξη το δωρεάν θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά Ρομά

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δωρεάν θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων παιδιών πολιτών Ρομά, για 60 παιδιά, ηλικίας 6-14 ετών, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Το πρόγραμμα είναι θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Αυγούστου – και θα φιλοξενείται στην κατασκήνωση “The Ranch”, στο Σοφικό Κορινθίας.

Την επιμέλεια και το συντονισμό του προγράμματος έχει η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ανάπτυξης Προγραμμάτων και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Μαρία Ζέρβα (Διαμάντη).

Με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας όλων των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα αλλά και την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τα κλιμάκια του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν rapid test στα παιδιά, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους Δήμους Φυλής, Ιλίου και Ασπροπύργου. Τη διαδικασία συντόνισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ανάπτυξης Προγραμμάτων και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Μ. Ζέρβα και η Σύμβουλος Άθλησης του Περιφερειάρχη και Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΚΕΠΙΧ Χ. Γαλανοπούλου.

Τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ έχει ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου. Κατά τη διενέργεια των ελέγχων παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου Α. Τσιμόγιαννης και Φυλής Γ. Αντωνόπουλος, ενώ η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Κέντρα Παραρτημάτων Ρομά των Δήμων Ιλίου, Φυλής και με τους διαμεσολαβητές κ. Χριστίνα Κοκκώνη, κ. Δέσποινα Τσιρικλού, κ. Παναγιώτα Τζαμαλή, κ. Αποστόλη Αθανασόπουλου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ