Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σάμος: Επίσκεψη του Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές – Σχέδια για ενίσχυση των νοσοκομείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναντήσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με τις διοικήσεις του νοσοκομείου και του ιατρικού Συλλόγου Σάμου είχε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής, Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων ο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με το Διοικητή του Νοσοκομείου.
Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Σάμου στο Βαθύ ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου Ν. Στεφανή καθώς και με εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά σε ζητήματα που αφορούν στις υποδομές και τη στελέχωση του νοσοκομείου, ενώ επισημάνθηκε ότι το υπουργείο Υγείας και ο Διοικητής της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χ. Ροϊλός, έχουν συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται η ενίσχυση του νοσοκομείου με επιπλέον στελεχιακό δυναμικό, ενώ διερευνάται πώς θα δημιουργηθεί μια επιπλέον μονάδα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω Covid 19.
Ο Γ. Πατούλης είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου Σ. Καπώλη, την ταμία Θ. Σταθά και καθώς με μέλη του Συλλόγου, όπου συζητήθηκαν ζητήματα έλλειψης ειδικοτήτων όπως παιδιάτρων και νευροχειρουργών, ενώ τονίστηκε ότι έχει δρομολογηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση η κάλυψη των σχετικών κενών.
Με αφορμή τις σχετικές συναντήσεις που είχε ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Στόχος μας είναι οι πολίτες των παραμεθόριων νησιών μας να παραμένουν ασφαλείς και να απολαμβάνουν επαρκείς υπηρεσίες και στο τομέα της υγείας. Τόσο ως Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, ως Περιφερειάρχης Αττικής αλλά και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας. Συζήτησα με τους συναδέλφους μου και τους ενημέρωσα ότι αν κριθεί αναγκαίο θα μεταβεί στο νησί και η επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκειμένου να συνδράμει. Διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ διαφαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης του τουρισμού υγείας. Να σημειώσω ότι με το συνάδελφο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη συζητήσαμε και ζητήματα συνδρομής και παροχής τεχνογνωσίας σε επίπεδο ΕΣΠΑ προκειμένου να απορροφήσουν πόρους για την υλοποίηση και ολοκλήρωση προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας και τις λειτουργίες του υγειονομικού συστήματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ