Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Συνεδριάζει αύριο 12/5 – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 12-5-2021 και ώρα 15:30.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά εδώ

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

1. Επικύρωση πρακτικών της 20 ης , 21 ης και 22 ης Συνεδρίασης έτους 2020 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
2. Επιλογή των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (Π.Σ.Ε.Κ) Αττικής,άρθρου 10 του Ν. 4310/2014 (ΦΕΚ 258/Α'/8.12.2014) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 του Ν.4386/2016 (ΦΕΚ 83/Α'/11.5.2016).
3. Έγκριση σκοπιμότητας συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στην Αστική Μη
Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «CLIMATTICA».
1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το “Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στα διοικητικά όρια των Δ.Ε. Λαυρεωτικής και Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Λαυρεωτικής και Τροποποίηση του ήδη εγκεκριμένου ΓΠΣ”.

4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενου Κομβικού Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας (Κ.Σ.Β.Κ.Τ.) της VODAFONE με κωδική ονομασία θέσης «ΚΕΡΑΤΕΑ 1000018», στην περιοχή «Πάνειο Όρος», του Δήμου Σαρωνικού, της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής.

5. Γνωμοδότηση επί τηςΜελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Κομβικό Σταθμό Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας (Κ.Σ.Β.Κ.Τ.) με κωδική ονομασία θέσης «ΠΕΝΤΕΛΗ 1001010», στην περιοχή «Άγιος Παντελεήμων», Πεντελικό Όρος, Δημοτική Ενότητα
(Δ.E.) Διονύσου, του Δήμου Διονύσου, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Κομβικό Σταθμό Κινητής Τηλεφωνίας της εταιρείας VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ. με κωδική ονομασία θέσης: 1001062 – ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, στη θέση ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ, του Δήμου Κηφισιάς, της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής.
7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το Εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικών παρασκευασμάτων, βιοκτόνων για ανθρώπινη χρήση, συμπληρωμάτων διατροφής & ειδικής διατροφής, ιατροτεχνολογικών & καλλυντικών προϊόντων (συμπεριλαμβανομένων των αλκοολούχων καλλυντικών), με την επωνυμία ΣΙΚΑΛΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, δ.τ. “ΣΙΚΑΛΙΑΣ”, που πρόκειται να εγκατασταθεί επί της οδού Γονατά 3-5 (Ο.Τ. 1021), στο Δήμο Περιστερίου Αττικής.
8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ανανέωση και τροποποίηση ΑΕΠΟ λόγω προσθήκης δραστηριοτήτων αποθήκευσης και εμφιάλωσης ψυκτικών αερίων και πρατηρίου καυσίμων ιδιωτικής χρήσης) της υφιστάμενης δραστηριότητας αποθήκευσης προϊόντων χημικής βιομηχανίας και βρώσιμων προϊόντων της εταιρείας «ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ», η οποία είναι εγκατεστημένη στη θέση «Ντράσεζα» στον Αυλώνα του Δήμου Ωρωπού του νομού Αττικής.
9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εργοστασίου αναμίξεως, συσκευασίας χημικών προϊόντων και σπρέι, καλλυντικών και ειδών ατομικής υγιεινής με την διακριτική ονομασία ΑIRPACK ΕΠΕ που βρίσκεται στην οδό Τατοΐου 377 στο Δήμο Αχαρνών της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την ανανέωση των περιβαλλοντικών του όρων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ