Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής: “Επιστρέφουν” οι υγειονομικοί έλεγχοι από Επόπτες Δημόσιας Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις


Κανονικά επιστρέφουν από σήμερα στα καθήκοντα τους οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου όλων των Π.Ε. και Τομέων της Περιφέρειας Αττικής.

Η Δικαιοσύνη κύρηξε παράνομη την εξαγγελθείσα απεργιακή κινητοποίηση τους και την αποχή τους από την εκτέλεση κάθε εξωτερικής υπηρεσίας και εξωτερικών ελέγχων.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με ανακοίνωσή της αναφέρει πως θεωρεί απολύτως λογικά και δίκαια τα αιτήματα των εργαζομένων όπως αυτά έχουν διατυπωθεί. Για το λόγο αυτό έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες το προηγούμενο διάστημα προς τα αρμόδια Υπουργεία, τόσο για να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την ικανοποίηση τους, όσο και για να ενισχυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας με πρόσθετο μόνιμο προσωπικό , ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ελέγχων που διεξάγονται αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Και συνεχίζει: “Σε αυτήν όμως τη δύσκολη συγκυρία και με την Αττική να βρίσκεται στο “κόκκινο” όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, κάθε πράξη η αποχή από τα καθήκοντα μιας τόσο κρίσιμης υπηρεσίας, δεν στρέφεται ενάντια σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση της υποστελέχωσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, αλλά ενάντια στην πλειοψηφία των πολιτών της Αττικής. Έχουμε μπροστά μας να δώσουμε μια δύσκολη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.  Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε ΜΑΖΙ με τους εργαζόμενους μας. Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανένας και δεν έχουν θέση μικροκομματικές σκοπιμότητες.  Με ευθύνη και αποφασιστικότητα θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη μεγαλύτερη υγειονομική πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και για να διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δίκαιες αμοιβές για τους αγωνιστές της “πρώτης γραμμής”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ