Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και η Περιφέρεια τίμησαν τους πεσόντες στα Ίμια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μικρή καθυστέρηση, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, που έπληξε την Αττική, τελέστηκε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για τους πεσόντες ήρωες στις βραχονησίδες Ίμια το 1996.

Την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, που έχει εγερθεί, για τον Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.

Τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου Παλαιών Χαρτών & Χαρακτικών Αττικής, Υποναύαρχος ε.α. Γεώργιος Μάλφας, ενώ εκ μέρους του ΑΓΕΕΘΑ παρέστη ο Ταξίαρχος Σωτήριος Μπακαούρας.

 

 

Τα στεφάνια των προαναφερθέντων πλαισίωσε αυτό της Περιφέρειας Αττικής, που κατετέθη για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του προερχόμενου από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννη Κεχρή, ο οποίος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή εκπροσώπησα σήμερα τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, και κατέθεσα το στεφάνι της Περιφέρειας εις μνήμην των πεσόντων ηρώων μας. Η θυσία τους θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μακραίωνη ιστορία του Έθνους μας, ως παράδειγμα φωτεινό, να μας δείχνει τον δρόμο προς τη φιλοπατρία, την αξιοπρέπεια, την ανδρεία, τη λευτεριά. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο και σε όλη τη δημοτική αρχή, που κάθε χρόνο κρατάνε ψηλά τη σημαία της ιστορικής ευθύνης και αποτίουν φόρο τιμής σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Δεν ξεχνούμε και τιμούμε αυτούς, που κοίταξαν κατάματα τον θάνατο και έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών. Αθάνατοι!»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ