Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Ο Γ. Σγουρός σχολιάζει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε “εκτροχιασμό των οικονομικών μεγεθών” έκανε αναφορά ο Γιάννης Σγουρός κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής του έτους 2021.

Όπως σημείωσε ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής η Περιφέρεια φαίνεται να οδηγείται “με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αδιέξοδο”, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο έγκειται, κυρίως στις δαπάνες εκτέλεσης των έργων της Περιφέρειας.

Όπως εξήγησε: “Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απλήρωτες συμβατικές υποχρεώσεις ανέρχονται περίπου σε 250 εκ. € ενώ ακολουθούν συμβάσεις νέων έργων περίπου 450 εκ. €, χωρίς η Περιφέρεια να έχει τους αντίστοιχους πόρους (200 εκ. τα ταμειακά διαθέσιμα) και χωρίς στον κρατικό προϋπολογισμό να υπάρχει αύξηση των πιστώσεων προς την αυτοδιοίκηση.

Αποτέλεσμα της παγιωμένης τα τελευταία χρόνια πρακτικής είναι να ροκανίζονται τα ταμειακά διαθέσιμα τα οποία μειώνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς (-40 % την τελευταία 4ετία) και τα οποία εντός των επομένων ετών αναμένεται να εξανεμιστούν πλήρως οδηγώντας την Περιφέρεια σε στάση πληρωμών.”

Επιπλέον, η παράταξη του Γ. Σγουρού κατέθεσε ένα πλέγμα προτάσεων για την υλοποίηση έργων υποδομών που έχει ανάγκη η Αττική που περιλαμβάνουν: α) Μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, β) Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, γ) Κατασκευή νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, δ) Ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών (σιδηροδρομική σύνδεση Λαύριο, Ραφήνα), ε) Ψηφιακή σύγκλιση, ζ) Στήριξη Ερασιτεχνικού Αθλητισμού (με τα κριτήρια της ΓΓΑ).

Τοποθετήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό έκαναν ακόμη εκ μέρους της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Ανδρουλακάκης, Σωτήρης Μεθενίτης, Δημήτρης Κατσικάρης και Σπύρος Αδαμόπουλος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ