Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Γ. Πατούλης άκουσε τα αιτήματα των Εποπτών Δημόσιας Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της ΕΝΠΕ και Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Γ. Μακρυνό.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας παραβρέθηκαν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Α. Μπλουγούρα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των υγειονομικών υπηρεσιών των Περιφερειών και κυρίως της Αττικής, που προκαλεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα ιδιαίτερα την παρούσα κρίσιμη περίοδο της πανδημίας. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη πρόβλεψης για την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, αλλά και καθιέρωσης πάγιας αποζημίωσης για τις μετακινήσεις τους εντός έδρας (οδοιπορικά).

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων που τέθηκαν από την Ένωση, επισημαίνοντας πως ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη υγειονομικά περίοδο, δεν νοείται υπηρεσίες πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να είναι αφυδατωμένες από προσωπικό. «Η υποστελέχωση τόσο κρίσιμων υπηρεσιών εκτός από λειτουργικά προβλήματα δυσχεραίνει την προσπάθεια ενίσχυσης της πρόληψης που είναι αναγκαία για την αποτελεσματική προάσπιση της δημόσιας υγείας», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη καταβολής οδοιπορικών σε προσωπικό υπηρεσιών που έχουν ως αντικείμενο τους υγειονομικούς ελέγχους, τους ενημέρωσε πως είναι σε εξέλιξη συζήτηση με το Υπ. Εσωτερικών με στόχο την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στον υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση.

“Θα καλυφθούν άμεσα τα κενά”

Σχετικά με τα ζητήματα της υποστελέχωσης και της καταβολής ανθυγιεινού επιδόματος, γνωστοποίησε στον κ. Μακρυνό την απόφαση της ΕΝΠΕ, κατόπιν δικής του εισήγησης, να διατυπωθεί αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν σε νευραλγικούς τομείς όπως οι Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου των Περιφερειών αλλά και να διασφαλιστούν δικαιότερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, μέσα από την κατάρτιση ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων, από την κεντρική διοίκηση. Παράλληλα συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών για τη δρομολόγηση συνεργειών εκπαιδευτικού και επιστημονικού χαρακτήρα, σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Μακρυνός έθεσε υπ΄όψιν του Περιφερειάρχη και Προέδρου του Τομέα Υγείας της ΕΝΠΕ, την πρόταση της Ένωσης προς το υπ. Υγείας για πρόβλεψη έκδοσης διοικητικής πράξης, με στόχο την εφαρμογή κυρωτικού πλαισίου, σε συνέχεια της εφαρμογής των προτυποποιημένων εντύπων ελέγχου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ