Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ο απολογισμός του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη συμμετοχή 9.800 δρομέων από 83 χώρες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ο οποίος διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ με τη θερμή υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Πρώτος τερμάτισε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο Έλληνας πρωταθλητής Κ. Γκελαούζος, ο οποίος κατάφερε να πετύχει στον απόλυτο το στόχο του και να τερματίσει σε 2.16.49, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ κανένας άλλος Έλληνας στη συγκεκριμένη διαδρομή, σπάζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ μετά από 17 χρόνια. Το χρυσό μετάλλιο του απένειμε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα.
Το αργυρό μετάλλιο απένειμε στον Μαραθωνοδρόμο Π. Μπουρίκα ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ενώ το χάλκινο μετάλλιο το οποίο έλαβε από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνοδρόμων Πάκο Μποράο, κατέκτησε ο Χ. Πιτσόλης.
Στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο με 2.41.30 σημείωσε την πρώτη της νίκη στην αυθεντική διαδρομή. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Ασημακοπούλου ενώ τρίτη ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.
Τους αθλητές που διακρίθηκαν βράβευσε και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σ. Καπράλος.
Στο πλαίσιο της τελετής λήξης που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναικό Στάδιο, απονεμήθηκαν και τιμητικά βραβεία με τον Περιφερειάρχη Αττικής να απονέμει τιμητική πλακέτα στον διεθνώς καταξιωμένο γλύπτη και καθηγητή στη σχολή Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Κώστα Βαρώτσο. Ο ΣΕΓΑΣ θέλησε να τον τιμήσει για το έργο του, το οποίο προσέφερε αφιλοκερδώς, και το οποίο κοσμεί το μετάλλιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Την ευκαιρία να χειροκροτηθούν από τους φίλους του αθλητισμού, που βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τον 38ο ΑΜΑ, είχαν σήμερα τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας, που συμμετείχε στο Τόκιο.
Στον χώρο του Σταδίου υποδέχθηκαν τους αθλητές ο Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης οι οποίοι συμμετείχαν και ως δρομείς, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα, μέλη της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, κορυφαίοι αθλητές και εκπρόσωποι αθλητικών φορέων. Στην τελετή παραβρέθηκε και η ειδική συνεργάτης άθλησης του Περιφερειάρχη Χ. Γαλανοπούλου.
Νωρίτερα το πρωί ο κ. Πατούλης μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα κήρυξαν στον Μαραθώνα την έναρξη του 38ου αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνα Σ. Τσίρκα, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινού και του πρώην Δήμαρχου Μαραθώνα Γ. Ζαγάρη.
Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση του 38ου Μαραθωνίου της Αθήνας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού έφτασε στο τέλος της, αφήνοντας πίσω στους συμμετέχοντες αθλητές αλλά και στους πολίτες της Αττικής συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας. Δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά με την Περιφέρεια Αττικής να συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τον Μαραθώνιο που αποτελεί ορόσημο για την Αττική μας. Θέλω να συγχαρώ θερμά τόσο τους αθλητές που διακρίθηκαν, όσο και όλους τους δρομείς, καθώς σημαντική δεν είναι τόσο η διάκριση όσο η χαρά της συμμετοχής σ΄αυτή τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση. Παράλληλα θέλω να συγχαρώ και τον ΣΕΓΑΣ και προσωπικά την Πρόεδρο Σ. Σακοράφα για την άρτια διοργάνωση. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και θα παραμείνει ισχυρός υποστηρικτής του Μαραθωνίου, που συμβάλλει στην προβολή της Αττικής μας αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την ιστορικότητά της αλλά και τη δυνατότητά της να εξελιχθεί σε σημαντική «μήτρα» σπουδαίων αθλητικών γεγονότων».
 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ