Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες σε Συγγρού και Αμαλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώνονται σήμερα οι ασφαλτικές εργασίες και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης βλαβών σε βασικά οδικά τμήματα των Λεωφόρων Συγγρού και Αμαλίας, από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις 8 Σεπτεμβρίου και εκτελούνται κατά τις βραδινές ώρες.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι οι εξής:

Α. Άνοδος της Λ. Συγγρού :

Εργασίες τοπικών επεμβάσεων (ταπητίδια) από το ύψος της οδού Φραντζή έως την οδό Αθανασίου Διάκου.

Β. Κάθοδος της Λ. Αμαλίας :

Εργασίες ασφαλτόστρωσης (τάπητας) επί της Λ. Αμαλίας (κάθοδος) σε μήκος 350μ. περίπου από την οδό Θαλού έως την οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Γ. Κάθοδος της Λ. Συγγρού :

Εργασίες ασφαλτόστρωσης (τάπητας) από το ύψος της οδού Διονυσίου Αεροπαγίτου έως την οδό Αθανασίου Διάκου, καθώς και εργασίες τοπικών επεμβάσεων (ταπητίδια) από το ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου έως και 200μ. μετά την οδό Πετμεζά.

Το καλοκαίρι του 2021 οι εργασίες για την κατασκευή υπόβασης

Οι συγκεκριμένες εργασίες πραγματοποιούνται για να αντιμετωπιστούν κατεπείγουσες και επικίνδυνες βλάβες στο οδόστρωμα (λακκούβες και αλιγατορικές ρηγματώσεις) σε ένα δρόμο πυκνής κυκλοφορίας. Σημειώνεται ότι πέραν της ισοπεδωτικής και της αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης, θα πρέπει να κατασκευαστεί και υπόβαση. Οι απαιτούμενες εργασίες θα εκτελεστούν το καλοκαίρι του 2021, δεδομένου ότι απαιτείται καθολικός αποκλεισμός τουλάχιστον δύο λωρίδων της λεωφόρου στο κάθε της ρεύμα.

Το έργο προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ αναμένεται να συμβασιοποιηθεί στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Σε σχετικό μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρει τα εξής: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής, τις εργασίες που απαιτούνται προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς. Για την Περιφέρεια Αττικής η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών, αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου. Κεντρικό ζητούμενό μας, είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ