Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τον Ιάπωνα Πρέσβη Nakayama Yasunori

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας Nakayama Yasunori επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ενώ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η έναρξη των οποίων πραγματοποιείται σήμερα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Περιφερειάρχη, συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μ. Βιδάλη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης και υπηρεσιακά στελέχη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, εκτός από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες βρέθηκαν θέματα που αφορούν στον θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, καθώς επίσης η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών που θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Γ. Πατούλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή των Αγώνων και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω πανδημίας θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι. Ο Περιφερειάρχης αφού παρέδωσε στον Ιάπωνα Πρέσβη το Λεύκωμα των Ολυμπιακών Αγώνων το οποίο έχει εκδοθεί από την Περιφέρεια Αττικής, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η συνάντησή μας με τον Ιάπωνα Πρέσβη συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και εγκαινιάζει την έναρξη μιας στενής συνεργασίας σε τομείς που αφορούν, στο θεματικό τουρισμό, στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας, στο περιβάλλον και την πρόληψη καταστροφών».

Από την πλευρά του ο Ιάπωνας Πρέσβης Nakayama Yasunori ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη θερμή υποδοχή και επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, για τις δυνατότητες συνεργασίας, σε τομείς όπως ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Τεχνολογία, το Περιβάλλον και ο Τουρισμός.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ως γιατρός για την ανάδειξη και τη διάδοση του Πνεύματος του Ιπποκράτη και την διατήρηση του Όρκου του. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε πρόσκληση μέσω του Πρέσβη στους Ιάπωνες συναδέλφους του Ιατρούς να επισκεφθούν τη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν στην αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Βιδάλη ευχαρίστησε τον Ιάπωνα πρέσβη για την επίσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση των αγώνων, επισήμανε ότι υπάρχει η δυνατότητα το Λεύκωμα των Ολυμπιακών Αγώνων να διανεμηθεί στα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας και στους Αθλητές της.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ