Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ξεκίνησε η 18η λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών – Όσα έγιναν στην Τελετή Αφή της “Φλόγας της Αγάπης”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την καθιερωμένη Τελετή της Αφής της «Φλόγας της Αγάπης» ξεκίνησε και επίσημα από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός χθες η 18η λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Το ταξίδι της φλόγας σε όλη την Ελλάδα θα διαρκέσει μέχρι 11 Οκτωβρίου με στόχο να μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Έτσι, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συμμετέχοντας στην προσπάθειας της ευαισθητοποίησης των πολιτών, συνόδευσε τη φλόγα μέχρι το Ξυλόκαστρο. Εκεί την παρέδωσε στις τοπικές αρχές προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι της στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΑ Χ. Πρωτόπαπα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Β. Τσιώτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χ. Μπονάνος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της τελετής αφής της φλόγας επισήμανε ότι τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η Περιφέρεια Αττικής με σύμμαχο την ΠΟΣΕΑ, τους δημάρχους, αθλητικούς συλλόγους και εθελοντικές ομάδες, κατάφεραν να συμβάλουν στο κάλεσμα ευαισθητοποίησης των πολιτών, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι πρόσφεραν αίμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χ. Πρωτόπαπας κατά την έναρξη της εκδήλωσης, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την συμβολή του και επισήμανε ότι συνέβαλε αποφασιστικά στην εξασφάλιση δεκάδων χιλιάδων μονάδων Εθελοντικά Προσφερόμενου Αίματος.

Παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων της πολιτικής και αθλητικής σκηνής

Χαιρετισμό απεύθυναν, εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΑ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού εκ μέρους του Πρόεδρου της κυβέρνησης ο κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος, η εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Χαρά Καφαντάρη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Dr Αντώνιος Αυγερινός, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Παναγιώτης Κατσιβέλας και ο Γραμματέας της Λέσχης HARLEY DAVIDSON κ. Λεόντιος Λεοντάδης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο.

Την εκδήλωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος και Μ. Κουρή, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Μ. Βάρσου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Γκίκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομίας Αθηνών κ. Σωτήριος Κατλαμπάνης, η Πύραρχος Καλλιόπη Βιλαρά, ο Σύμβουλος Αθλητισμού του Υπουργού Εσωτερικών πρώην διεθνής παίκτης του Μπάσκετ κ. Δημήτρης Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία κ. Σιέρρος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιμοδοτών, Δωρητών οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας “Κωστάκης Μεσογιτης” κ. Πέρρος Ραπανάκης και ο εκπρόσωπος της INTERAMERICAN του τμήματος εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας κ. Νικόλας Αγγελόπουλος.

Σημαντική ήταν όμως και η εκπροσώπηση από τους αθλητές. Την εκδήλωση τίμησαν η Βούλα Ζυγούρη ολυμπιονίκης πάλης, η Έφη Σφυρή ολυμπιονίκης Beach volley, η Κέλλυ Λουφάκη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, ο Αντώνης Πανάρετος Παγκοσμιονίκης Χειροπάλης, ο Κωστάκης Γιάννης Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης και η Αναστασία Αλεξανδρίδου Βαλκανιονίκης Κολύμβησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ