Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Ξεκίνησαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής – Πάνω από 40 Δήμοι και 400 καλλιτέχνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα μεγάλο, πλουραλιστικό και υψηλής ποιότητας πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους προβλεπόμενους περιορισμούς λόγω πανδημίας, πάνω από 80.000 πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με πάνω από 40 Δήμους της Αττικής, οι οποίοι πραγματοποιούν εκδηλώσεις φέτος το καλοκαίρι καθώς και με σημαντικά Φεστιβάλ (Βράχων, Πέτρας, Αισχύλεια Ελευσίνας, Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού κ.α.). Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν πάνω από 400 καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού. Η κατάρτιση του προγράμματος έγινε με γνώμονα την ανάγκη στήριξης του Πολιτισμού, των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο, που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας και με αυστηρή προϋπόθεση τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Να σημειωθεί ότι το σχετικό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί το επόμενο διάστημα με επιπλέον παραστάσεις και εκδηλώσεις που θα αφορούν κυρίως τους νησιωτικούς Δήμους της Περιφέρειας Αττικής καθώς και την ΠΕ Αν. Αττικής.

Με αφορμή την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «βούληση της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της Αττικής, η στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού, που δοκιμάζονται εξαιτίας της πανδημίας, καθώς και η προσφορά πολιτιστικών αγαθών, υψηλής ποιότητας στους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό δίνουμε υψηλή προτεραιότητα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσα από την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς για τον αποκλεισμό της πιθανότητας διασποράς του νέου κορωνοϊού».

Από την πλευρά της η αρμόδια Aντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη επισημαίνει ότι «το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε τρείς βασικούς άξονες: τη στήριξη των Φεστιβάλ, τη στενή συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής και την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού και αναψυχής της Περιφέρειας, όπως το Αττικό Άλσος, το Πεδίον του Άρεως και το Πάρκο Τρίτση».

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χ. Ρώμας επισήμανε ότι «το πρόγραμμα που παρουσιάζεται σηματοδοτεί την ξεκάθαρη βούληση της Περιφέρειας αφενός να στηρίξει έμπρακτα τον πολιτισμό και τον καλλιτεχνικό κόσμο και αφετέρου να προσφέρει ένα υψηλής ποιότητας θέαμα στους πολίτες της Αττικής, διασφαλίζοντας την προστασία της υγείας των πολιτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ