Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Άνοιξαν οι αιτήσεις για αποζημίωση των καταστροφών στην Ανατολική Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ιδιοκτήτες κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 14 Οκτωβρίου 2021 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις για αποζημίωση.

Αναλυτικά:

1. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών μπορούν να υποβάλουν άμεσα αίτηση προς τον οικείο Δήμο, προκειμένου να προχωρήσει ο έλεγχος από τις αρμόδιες δημοτικές Επιτροπές για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών.

Στη συνέχεια, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών-Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) θα προβεί στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης οριοθέτησης πληγείσας περιοχής και καθορισμού Στεγαστικής Συνδρομής (Δωρεάν Κρατική Αρωγή και Άτοκο Δάνειο) για την επισκευή ή ανακατασκευή των πληγέντων κατοικιών.

2. Οι ιδιοκτήτες κτιρίων όπου λειτουργούσαν βιομηχανικές ή βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλουν αίτηση προς τη Δ/νση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να προχωρήσει η καταγραφή και αποτίμηση ζημιών και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επιχορήγησή τους σε εφαρμογή του Ν. 4797/2021 (ΦΕΚ 66 Α).

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:
213-2005338, 301, 310, email: [email protected]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ