Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου στη γιορτή για τα 90 χρόνια των Λαϊκών Αγορών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι Λαϊκές Αγορές είναι Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στη μεγάλη γιορτή για τα 90 χρόνια των Λαϊκών Αγορών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου στο Άλσος Περιστερίου.

Η ίδια αναφέρθηκε στην ανάγκη συλλογικής διασφάλισης του μέλλοντος του θεσμού που διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα και τις δυσκολίες της συγκυρίας.

Την Περιφερειάρχη συνόδευαν στην εκδήλωση οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικού και Νότιου Τομέα, Σπύρος Τζόκας και Χρήστος Καπάταης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για ζητήματα Λαϊκών Αγορών, Μιλτιάδης Ευσταθιάδης καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ειρήνη Μεταξά, Παναγιώτα Παππά και Μαλάμω Αποστολοπούλου.

Ήταν μία ξεχωριστή εκδήλωση που τα είχε όλα -παράσταση Καραγκιόζη από τον Χαρίδημο, συναυλία του Βαγγέλη Κορακάκη, καθώς και πάγκους με προϊόντα, τα οποία στο τέλος μοιράστηκαν στους πολίτες. Η Γιορτή συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τις Ομοσπονδίες Παραγωγών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Μια εκδήλωση για το χθες αλλά κυρίως, για το σήμερα ενός θεσμού που αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες. Τις οικογένειες. Τους πολίτες. Τους ανέργους. Όλους όσοι στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, χρειάζονται στήριξη στην καθημερινότητά τους. Και στη στήριξη αυτή βοηθούν σημαντικά οι Λαϊκές Αγορές. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε πρόκειται να προσφερθούν τρόφιμα και λαχανικά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περιστερίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ