Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής τίμησε τα 179 χρόνια από το θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 6 Φεβρουαρίου σειρά εκδηλώσεων μνήμης και τιμής, για τα 179 χρόνια από την εκδημία του Ελευθερωτή του Γένους Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Οι εκδηλώσεις, ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και συνδιοργανώθηκαν από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πελοποννησίων. Στις 10.30 το πρωί τελέστηκε θρησκευτικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στην Αιόλου. Στις 11.30 ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του ήρωα μπροστά από την Παλαιά Βουλή, ενώ στις 12 το μεσημέρι ακολούθησε φιλολογικό Μνημόσυνο του Εθνάρχη στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στην πλατεία Καρύτση.

 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, o Προέδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών Ανάστος Δημητρόπουλος, ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών Συλλόγων των Πελοποννησίων Αντώνιος Γυφτόπουλος, η συνεργάτης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη σε θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κα Γκόρου-Ρόντου Αμαλία, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συλλόγων και φορέων.

 

 

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης και τιμής επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «είναι χρέος μας να τιμούμε τους ήρωες μας και να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού την ιστορία, την ομόνοια και την ομοψυχία του έθνους μας. Είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως η σημερινή καθώς μας δίδεται η ευκαιρία, όχι μόνο να τιμήσουμε και να μνημονεύσουμε τον ένδοξο στρατηλάτη και πατριώτη Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αλλά και να αντιληφθούμε τη σημαντική παρακαταθήκη του για την πορεία και την ιστορία της Ελλάδας. Αποτίουμε φόρο τιμής τόσο στον ίδιο, όσο και σε όλους τους ήρωες και τους απλούς πολίτες που θυσιάστηκαν και συνέβαλλαν με τον αγώνα τους να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη. Ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτελούν πρότυπο και φάρο ελπίδας για τους νέους μας. Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες θα συμβάλει προκειμένου να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη τους».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ