Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Αττικής προσφέρει 18.500 μάσκες σε νοσοκομεία και υγειονομικές δομές

Δημοσιεύθηκε

στις

Προσφορά 18.500 μασκών υγειονομικής προστασίας ειδικού τύπου για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού που απασχολείται σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, στις Υγειονομικές Δομές της Περιφέρειας έκανε η Περιφέρεια Αττικής.

Περίπου 6 χιλιάδες μάσκες δίδονται στην Πρώτη Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, ενώ αντίστοιχη ποσότητα θα λάβει και η Δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς. Οι υπόλοιπες θα διανεμηθούν στις υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.
Με επιστολή του ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας αποδέχεται την προσφορά της Περιφέρειας Αττικής και ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη «για την εξαιρετικά σημαντική δωρεά, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα και με δεδομένη την ανάγκη για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της διάδοσης του Covid 19».
Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή που η χώρα μας μπήκε στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που προκλήθηκε από την επιδημία του κορωνοϊού και των προβλημάτων που προκάλεσε αυτή στην καθημερινότητα των πολιτών όλης της χώρας, έχει αναλάβει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, οι οποίες δεν περιορίζονται στην τυπική διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της, αλλά εκτείνονται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προληπτικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της εξελικτικής πορείας αυτής της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη θωράκιση του υγειονομικού προσωπικού, διατίθενται και οι συγκεκριμένες μάσκες υγειονομικής προστασίας ειδικού τύπου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ