Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενέκρινε το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την Περίοδο 2021-2027

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγκρίθηκε το Περιφερειακό Πρόγραμμα της Αττικής για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Το Πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1,617 Δις Ευρώ, υποβλήθηκε αρχικά τον Οκτώβριο του 2021 και μετά από διαπραγμάτευση με τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έλαβε την έγκριση της Επιτρόπου Eliza Ferreira, αρμόδιας για την πολιτική της Συνοχής, τη Δευτέρα 29/8/2022.

Το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει προϋπολογισμό αυξημένο κατά 54% σε σχέση με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ενώ οι βασικοί πυλώνες χρηματοδότησης είναι:
• 200 εκ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας
• 330 εκ. € για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή
• 130 εκ. € για Βιώσιμα και «έξυπνα» μεταφορικά δίκτυα και για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας
• 650 εκ. € για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής, τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και για την κατασκευή υποδομών εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας
• 290 εκ. € για την υλοποίηση σχεδίων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων

Με αφορμή αυτή την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε συν τοις άλλοις: «Μια διαδικασία που ξεκίνησε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στις αρχές του 2020, καταλήγει σε ένα ευτυχές αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την η έγκριση του Προγράμματος μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η έγκριση αυτή έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη και σημαντική για τη Χώρα και την Αττική περίοδο. Το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 2021-2027 χαρακτηρίζεται από πληθώρα καινοτόμων δράσεων στήριξης των επιχειρήσεων, της κοινωνίας και των πολιτών που μπορούν να οδηγήσουν την Αττική μας σε μια βιώσιμη, έξυπνη και δίκαιη ανάπτυξη.».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ