Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ενισχύθηκε με 35 οχήματα ο στόλος της Πυροσβεστικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής παραβρέθηκε ο Περιφρερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης για την τελετή παράδοσης των 35 πυροσβεστικών οχημάτων.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη , του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου και του του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σ. Κολοκούρη.

 

Η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων οχημάτων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 και αφορά στο έργο «Εξοπλισμός αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών στην Περιφέρεια Αττικής».

Το οχήματα που παραδόθηκαν είναι τριών τύπων και συγκεκριμένα:

  •  21 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4Χ4)
    χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα.
  • 12 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4) χωρητικότητας 4.000
    λίτρων νερού.
  •  2 Ειδικά Βραχιονοφόρα πυροσβεστικά οχήματα ωφέλιμου ύψους 20
    μέτρων.

Τόσο ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, όσο και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σ. Κολοκούρης επισήμαναν ότι ο στόλος που παραλαμβάνουν θα συμβάλει έμπρακτα στην καλύτερη προστασία των πολιτών και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των έντονων καιρικών φαινομένων. Στη συνέχεια παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες στον κ. Πατούλη εκφράζοντας έτσι τις ευχαριστίες τους στην Περιφέρεια.

Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Ι. Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Α. Ράπανος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Π.Σ. Γ. Πουρναράς, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα Υποστράτηγος Π.Σ. Χρήστος Λάμπρης και πλήθος πυροσβεστικών υπαλλήλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ