Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ενισχύεται και επίσημα ο ΕΟΔΥ – Οι “Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι” αναλαμβάνουν δράση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ ενισχύουν τις Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ με 8 εξειδικευμένες κινητές ομάδες ιατρών και νοσηλευτών, τις οποίες παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης,  στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας υπέγραψαν Σύμφωνο που επικυρώνει τη συνεργασία Περιφέρειας Αττικής, Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Σε πρώτη φάση έχουν ενεργοποιηθεί 8 από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (KOEΣ) οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους).

Το εν λόγω ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα συνοδεύεται από Νοσηλεύτριες ΠΕ, ΤΕ σε συνεργασία με το τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, θα επισκέπτεται με τις αναγκαίες προφυλάξεις τα ύποπτα περιστατικά, για νόσο Covid-19 και θα προβαίνει σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος.

Σημειώνεται πως το προσωπικό έχει ήδη εκπαιδευτεί κατάλληλα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης αποστολής, ενώ την υλοποίηση του έργου κάνει ο δρ. Π. Ευσταθίου Συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

Στην παρουσίαση, εκτός από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θ. Βαθιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΣΑ Σ. Τσούκαλος, ο Συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Π. Ευσταθίου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Γ. Κεχρής, το μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Σ. Προβατάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ