Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Εθελοντική αιμοδοσία 11 & 12 Ιουλίου διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου.

Η δράση θα λάβει χώρα από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο που βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως (Ευελπίδων 2).

Στόχος της αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί από το Μάιο 2020 προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας.Το αίμα θα διατεθεί στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το οποίο και παρέχει τον αναγκαίο εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δηλώνει σχετικά: «Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη ευαισθητοποίησης, προσφοράς αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Δίνοντας αίμα σώζουμε ζωές. Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε λόγω της πανδημίας τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί δραματικά. Είναι ανάγκη όσοι μπορούμε να δώσουμε αίμα και να συμβάλουμε στη σωτηρία συνανθρώπων μας. Λίγα λεπτά αρκούν για να συμβάλλουμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια και να βοηθήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος. Ευχαριστώ όλους τους συλλόγους και φορείς που είναι αρωγοί στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας μας. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου κ. Αλέξη Αλεξόπουλο, καθώς και το Δ.Σ. για την παραχώρηση του χώρου στον οποίο θα διεξαχθεί για άλλη μια φορά η εθελοντική αιμοδοσία».

Η δράση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», ενώ υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΟΣΕΑ, την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, τον Αθηναϊκό Αθλητικό Σύλλογο Βύρωνα και τον Αθλητικό Όμιλο Φοινικέων. Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ