Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Δωρεάν εξέταση για διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής από το ΚΕΠ Υγείας Αγίας Βαρβάρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ΚΕΠ υγείας του δήμου Αγίας Βαρβάρας, δωρεάν εξέταση-υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής.

Η εξέταση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και απευθυνόταν σε ηλικιωμένους κατοίκους του δήμου μας, 65 χρόνων και άνω ή από 55 χρόνων, εάν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.

Καταλυτική για την υλοποίηση της δράσης ήταν η εθελοντική συμμετοχή δύο εξαίρετων ιατρών-ακτινολόγων, του κ. Θεόδωρου Ξανθόπουλου, ιατρού της πόλης μας και της κας Μαρίας Παλιατσέα, συνεργάτιδος των ΚΕΠ Υγείας, οι οποίοι εξέτασαν 62 πολίτες, ενώ τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος δήλωσε: Το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής είναι μία νόσος που δεν δίνει συμπτώματα και συνήθως τυχαία διαγιγνώσκεται. Στόχος μας, η δράση να είναι συνεχόμενη και όλοι οι πολίτες μας, άνω των 65 ετών, να ελεγχθούν για αυτή τη θανατηφόρο νόσο.

O Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι «Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία, η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση αποδεδειγμένα σώζει ζωές».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ