Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Διαμάχη για τα “μάτια” της… “Μήδειας” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα διαμάχη ανάμεσα στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και τις παρατάξεις Δούρου και Σγουρού έφερε η “Μήδεια” στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Αττική και η επιλογή της διοίκησης να μην συζητήσει εκτενώς το θέμα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αποτέλεσε αφορμή για ένα “πινγκ – πονγκ_ ανακοινώσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων.
Αρχικά, η παράταξη της Ρ. Δούρου “Δύναμη Ζωής” αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι η διοίκηση “φίμωσε την αντιπολίτευση”:

“Σήμερα ο κ. Πατούλης, σε γραμμή Μητσοτάκη, διέπραξε σοβαρό δημοκρατικό ατόπημα.

Απέδειξε ότι το μόνο που γνωρίζει άριστα είναι οι μονόλογοι με κλειστά μικρόφωνα, η φίμωση της αντιπολίτευσης και η συστηματική υποβάθμιση και απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής. Επιλέγει, για να τις αποφύγει, τις α λα καρτ ευθύνες του, πότε λειτουργώντας ως δεκανίκι της κυβέρνησης, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις μεγάλες ευθύνες της και εκείνες του “επιτελικού χάους” της, που πληρώνουμε όλοι μας και πότε παριστάνοντας τον “ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό”, βάλλοντας κατά των υπουργών της κυβέρνησης και του ΔΕΔΔΗΕ – πάντα όμως σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών.

Αλλεργικός στα επιχειρήματα και το διάλογο ο κ. Πατούλης στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας δοκιμάζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης κι ενώ είναι σε εξέλιξη ένα γαϊτανάκι επίρριψης ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτίμησε το σόου μιας χωρίς αντίλογο “ενημέρωσης” από τον… ίδιο, απορρίπτοντας τις προτάσεις της Δύναμης Ζωής και άλλων παρατάξεων για διάλογο που θα μπορούσε να συμβάλλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Κατόπιν αυτού, η Δύναμη Ζωής αποχώρησε όπως έπραξαν και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που πλέον έχουν γίνει συνήθεια στη Διοίκηση της Περιφέρειας όπως άλλωστε και στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Γιατί ο κ. Πατούλης εκφράζει την ίδια περιφρόνηση προς τη Δημοκρατία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έσπευσε, μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση, να καταργήσει την απλή αναλογική σε βάρος της ψήφου των πολιτών. Αμφότεροι είναι οι δύο όψεις του ίδιου αντιδημοκρατικού προσώπου: προτιμούν τους “ασφαλείς” μονολόγους, σε προστατευμένα περιβάλλοντα, χωρίς επικριτικές φωνές, χωρίς ανάληψη ποτέ καμίας ευθύνης. Αυτές τις ζητούν μόνο, με ψέματα και χυδαιότητα, από τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Όταν μάλιστα δεν υπάρχουν, τις εφευρίσκουν.”

Γ. Σγουρός: “Αντιδημοκρατική εκτροπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο”
Ο Γ. Σγουρός κάνει λόγο για “αντιδημοκρατική εκτροπή” και “απαγόρευση συζήτησης” του θέματος αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:
“O κ. Πατούλης φίμωσε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αρνούμενος, σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, τον ψευτο φιλελεύθερο κ. Τζήμερο και τους τάχα «ανεξάρτητους» περιφερειακούς συμβούλους που έχει διορίσει αντιπεριφερειάρχες να συζητηθεί, προ ημερησίας διάταξης, το ζήτημα της αντιμετώπισης της καταστροφής που προκάλεσε η «Μήδεια».
Αντί αυτού αξίωσε να τοποθετηθεί επί του θέματος, μονολογώντας για ώρα, χωρίς να επιτρέψει να υπάρξει τοποθέτηση και αντίλογος της αντιπολίτευσης και αφού ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου φρόντισε να κλείσει τα μικρόφωνα των επικεφαλής των παρατάξεων! 
Ο κ. Πατούλης αντί δεχθεί τον ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο στο ανώτατο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας εξώθησε το σύνολο της αντιπολίτευσης σε αποχώρηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Διοικούσα Παράταξη το διάλογο.  
Εάν δεχόταν τη συζήτηση θα άκουγε τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και κυρίως θα μάθαινε για την πρόταση μας που έχει κατατεθεί εδώ και τρία  χρόνια να υπογειοποιηθούν τα καλώδια της ΔΕΗ σε ευαίσθητες περιοχές, πρόταση που ανακοίνωσε σήμερα μετά βαΐων και κλάδων ο Πρωθυπουργός.
Ατύχησε όμως ο φωτογραφιζόμενος στο Σύνταγμα εν μέσω καταστροφής κ. Περιφερειάρχης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» στις 17/2/2021: «Το φεστιβάλ φωτογενούς αναρμοδιότητας του κ. Πατούλη δεν μπόρεσε να φτάσει σε πολλά σπίτια. Δεν είχαν ρεύμα για να τον θαυμάσουν. Για χάρη των πολιτών στους οποίους οφείλει να δώσει εξηγήσεις μπορεί να επαναλάβει την παράσταση, μετά την κακοκαιρία. Με το ίδιο φουσκωτό μπουφάν, λίγο φελιζόλ για χιόνι και το Τριώδιο για τελετουργικό άλλοθι…..»
Υ.Γ.: Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης είναι ενημερωμένος για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στην Περιφέρεια Αττικής;”

Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής
Από την πλευρά της, η διοίκηση της Περιφέρειας έσπευσε να απαντήσει και να ξεκαθαρίσει την επιλογή της:
“Η αποχώρηση των παρατάξεων της κας Δούρου και του κ. Σγουρού από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με πρόφαση ότι δεν συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα των καταστροφών που προξένησε η “Μήδεια”, αναδεικνύει τον υποκριτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες παρατάξεις τα μεγάλα ζητήματα των πολιτών της Αττικής.
Παρατάξεις που διοίκησαν την Περιφέρεια τα προηγούμενα χρόνια και το μόνο που άφησαν κληρονομιά στους πολίτες του Λεκανοπεδίου, ήταν συσσωρευμένα κι άλυτα προβλήματα , αλλά και αποτυχημένη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων , όπως συνέβη στη Μάνδρα και το Μάτι.
Επέλεξαν να αποχωρήσουν για λόγους εντυπώσεων κι όχι ουσίας και παρά το γεγονός πως η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ κι όχι σήμερα , για ένα και μόνο λόγο. Γιατί πρώτα θα τελειώσουμε τη “μάχη” που δίνουμε για να αποκατασταθούν στο σύνολο τους τα προβλήματα που προξένησε η κακοκαιρία και μετά θα συζητήσουμε στο ΠΕΣΥ για την “επόμενη” μέρα από τη Μήδεια.
Εμείς δεν φοβόμαστε το διάλογο , αντίθετα τον επιδιώκουμε γιατί και έργο έχουμε να παρουσιάσουμε αλλά και σχέδιο για την επόμενη μέρα.
Αυτοί που δεν έχουν ούτε έργο να παρουσιάσουν, ούτε και σχέδιο επιλέγουν τη μόνη επιλογή που τους απομένει, να το “σκάσουν” από το ΠΕΣΥ. Αλλά δεν μπορούν να το “σκάνε” για πάντα, θα τους περιμένουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κι εκεί θα φανεί για μια ακόμη φορά το πραγματικό τους πρόσωπο.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ