Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Γιορτή της Μητέρας: Η Περιφέρεια Αττικής τιμά την ημέρα με μια… «Ωδή στην Καλλιπάτειρα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει διαδικτυακά την Κυριακή 9 Μαΐου και ώρα 21:00 την «Ωδή στην Καλλιπάτειρα».

Πρόκειται για ένα υψηλής αισθητικής συμφωνικό έργο, αφιερωμένο σε μια μητέρα που έμεινε στην Ιστορία ως η πρώτη γυναίκα η οποία αψήφησε τις απαγορεύσεις και το άβατο της Ολυμπίας για τις γυναίκες, προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει τον γιό της τον Πεισίρροδο να αγωνίζεται.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και στην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη που επέλεξαν αυτή την εξαιρετική συμφωνική καντάτα, την οποία θα αποδώσουν ο Πασχάλης Τόνιος με την αφήγηση του Γρηγόρης Βαλτινός και τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου.

Το έργο είναι βασισμένο σε ποιήματα μεγάλων Ελλήνων κλασικών και σύγχρονων ποιητών όπως του Λορέντζου Μαβίλη, του Άγγελου Σικελιανού, του Κωστή Παλαμά, του Τάκη Δόξα, αλλά και κείμενα του Ομήρου, του Πινδάρου, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα του Σαράντη Αλιβιζάτου.

Συμπράττουν οι μουσικοί Χρήστος Ζούμπος (κιθάρα), Απόστολος Φωτάκης (πιάνο), Γιάνος Γιοβανός (βιολοντσέλο), Γιάννα Παναγοπούλου (κρουστά), Μιγκέν Σελμάνι (βιολί), Δήμητρα Χανιαλάκη (φλάουτο) και το μεικτό φωνητικό σύνολο «Καλλιτεχνήματα» της Μαρίας Μιχαλοπούλου.

Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου παρουσιάζει η Ξένια Γεωργοπούλου.

Το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο για θέαση στην επίσημη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής στο Facebook (Περιφέρεια Αττικής) και στο κανάλι της Περιφέρειας στο YouTube (yενώ θα ενημερώνεται συνεχώς στο FB event https://fb.me/e/4d0WvE2Po.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ