Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημαρχείο Ελευσίνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη η Πράξη για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Ελευσίνας, προϋπολογισμού 358.000 ευρώ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Ελευσίνας Α. Οικονόμου.

Στη συνάντηση με αφορμή την υπογραφή, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Χ. Παναγιωτούλιας και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική» και η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ειδικότερα τo έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού Μεγάρου Ελευσίνας κατά δύο ενεργειακές κλάσεις (από την υφιστάμενη κλάση Δ θα καταταγεί στην κλάση Β) με βάσει τις παρακάτω παρεμβάσεις :

  • Εφαρμογή θερμομόνωσης στο δώμα με U?0,45 W/m2 K
  • Eγκατάσταση αερόψυκτης κεντρικής αντλίας θερμότητας τουλάχιστον 265kW
  • Eγκατάσταση τερματικών μονάδων τύπου fan coil δαπέδου BMS σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου της αντλίας και των τερματικών μονάδων
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων στην πρόσοψη με καινούρια με U?2 W/m2 K

 

 

Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν 109,3 (kwh/m2 έτος).

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Α. Οικονόμου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως και ο Δήμος από την πλευρά του εστιάζει σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Μάλιστα, όπως ανέφερε, με αφορμή και τη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας θα δοθεί περαιτέρω έμφαση σε τέτοιους είδους ζητήματα.

Τη διαβεβαίωση πως η Περιφέρειας θα συνεχίσει να στηρίζει το Δήμο Ελευσίνας προκειμένου να είναι εγκαίρως έτοιμη η πόλη για τη διοργάνωση έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος.

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως αυτή η πρωτοβουλία σηματοδοτεί τον ισχυρό προσανατολισμό της διοίκησης της Περιφέρειας σε περιβαλλοντικά ζητήματα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ενισχύουμε ισόρροπα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα όλων των Δήμων της Αττικής. Στην Ελευσίνα λόγω και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας θα ακολουθήσουν πολλές παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, από την Περιφέρεια».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ