Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολικά κτίρια στον Άγιο Δημήτριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικά κτίρια στον Δήμο Αγ. Δημητρίου, προϋπολογισμού 1.151 εκ. ευρώ, παρουσία της Δημάρχου Μ. Ανδρούτσου.

Κατά την υπογραφή που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4.

Η πρόσκληση που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αφορά σε 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκ. €. Ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Το έργο αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση των εξής σχολικών κτιρίων του Δήμου Αγίου Δημητρίου: 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου και 13ο-21ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης:

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμοϋγρομόνωση του δώματος, εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, εγκατάσταση εξωτερικών σκιάστρων, αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering).

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμοϋγρομόνωση του δώματος, εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, εγκατάσταση εξωτερικών σκιάστρων, αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης και αναβάθμιση λεβητοστασίου, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering)

Στο 13ο -21ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμοϋγρομόνωση του δώματος, εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης και αναβάθμιση λεβητοστασίου, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering).

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, οφείλουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες που σηματοδοτούν ένα πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας. Σε συνεργασία με τους Δήμους και αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε την Αττική σε μία «Πράσινη Περιφέρεια», βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών. Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι στρατηγικός σύμμαχος των Δήμων Αττικής και ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι «ανοίγει δρόμους» για μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή, για τους πολίτες. «Θα στηρίξουμε την Περιφέρεια και θα συνεχίσουμε να εναρμονιζόμαστε σε κάθε πρωτοβουλία της, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ