Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

“Χρυσοφόρα” η διαχείριση των απορριμμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις


Για επενδύσεις ύψους 700 εκ. ευρώ επενδύσεις και 10.000 νέες θέσεις εργασίας στη διαχείριση απορριμμάτων τα επόμενα χρόνια μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιάννης Μανιάτης στην ημερίδα της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: “Διαχείριση/Ενεργειακή Εκμετάλλευση Αποβλήτων στην Ελλάδα” στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. “Επιδιώκουμε η διαχείριση απορριμμάτων, η ενεργειακή διαχείριση, να αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου. Σκοπεύουμε να επενδύσουμε πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη προγραμματική περίοδο στο θέμα για το οποίο βρισκόμαστε σήμερα εμείς εδώ. Και πρέπει να σας πω ότι οι εκτιμήσεις που έχουμε κάνει είναι πως στον τόπο μας, σ’ αυτό ακριβώς το αντικείμενο μπορούν να δημιουργηθούν ως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας” δήλωσε ο κ. Μανιάτης.
Ο Υπουργός τόνισε πως η διαχείριση των αποβλήτων είναι ένας τομέας που μπορεί να συνεισφέρει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Ελλάδας. “Δίνουμε προτεραιότητα στην πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση, την ανάκτηση προϊόντων και ενέργειας και αφήνουμε για το τελευταίο σκαλοπάτι τους ΧΥΤΑ” σημείωσε και πρόσθεσε: “Η φιλοσοφία αυτή αποτυπώνεται στην αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων επικαιροποιούνται με βάση ακριβώς τις κατευθύνσεις των Εθνικών Στρατηγικών Σχεδίων”.
Πέρα των 700 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε πως εκκρεμεί η συμμετοχή σε αυτή ολη την προσπάθεια και πολλών άλλων κονδυλίων, που μπορεί και πρέπει, όπως είπε, να προέλθουν από  τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε και τι προτίθεται να κάνει η Ρένα Δούρου με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής:

Ανατροπή στη διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ