Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Το 1ο Βραβείο στην ΜΟΔ για την υλοποίηση  της δράσης «Business-RECOVERY»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη επισκέφθηκε ο νέος Πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) Γιώργος Παπαδημητρίου. Στη συνάντηση μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης.

Ο κ. Πατούλης τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και εξήρε την εμπειρία του τόσο σε θέματα δημόσιας διοίκησης όσο και σε ζητήματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας.

Όπως επισήμανε η Περιφέρεια Αττικής θα υποστηρίξει τη διαρκή και ουσιαστική συνεργασία με τη ΜΟΔ μέσα από την αξιοποίηση του επιστημονικού της δυναμικού, με στόχο την ταχύτερη δρομολόγηση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με αφορμή τη σημερινή απονομή του 1ου βραβείου στην κατηγορία: «Βέλτιστη Αξιοποίηση Προτεινόμενων Συμπερασμάτων Αξιολόγησης» στην Περιφέρεια Αττικής και  στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης  Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ  ΑΕ)  για την υλοποίηση  της δράσης «Business-RECOVERY» στη βάση του «Σχεδίου Δράσης Ανάκαμψης ΔήμουΜαραθώνα», στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου   της Ελληνικής Εταιρείας Αξιολόγησης (ΕΕΑ) με θέμα: «Η Αξιολόγηση ως Εργαλείο Διακυβέρνησης».  

«Προτεραιότητά μας τα έργα ανάπτυξης»

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών ωρίμασης μελετών και συνεπώς αύξησης της απορροφητικότητας πόρων του ΕΣΠΑ, οι τρόποι θεσμικής συνεργασίας για την υποστήριξη της Περιφέρειας σε επίπεδο διαχειριστικής αρχής αλλά και οι δυνατότητες κοινών συνεργειών που θα συμβάλουν στον στόχο της νέας Διοίκησης να γίνει η Αττική Περιφέρεια-πρότυπο υγείας και ευεξίας για τους πολίτες της.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η αύξηση της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών πόρων για έργα που θα σηματοδοτήσουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, είναι ύψιστη προτεραιότητα. «Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Θα τρέξουμε για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ανέφερε ότι με δεδομένη τη βούληση του να εστιάσει και να επενδύσει σε προγράμματα πρόληψης υγείας, προσυμπτωματικού ελέγχου και γενικότερα προστασίας της υγείας, θα εξεταστεί η συνεργασία με τη ΜΟΔ για τη βελτίωση των δομών υγείας και θεραπευτικών ιδρυμάτων στην Αττική.

Σχολιάζοντας τη σημερινή απονομή του βραβείου ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το σχέδιο που διακρίθηκε, αποτελεί ένα σύνολο κατευθύνσεων σε σχέση με τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις της ανάκαμψης της ευρύτερης περιοχής του Μαραθώνα που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, με βάση τα πραγματικά δεδομένα και την υφιστάμενη εμπειρία και πρόσθεσε πως στην ίδια κατεύθυνση, αναπτύσσονται ανάλογες δράσεις για την περιοχή της Μάνδρας και των Δήμων που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα, ως βασική πολιτική της περιφέρειας Αττικής.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου διατύπωσε τη βούληση του να συνδράμει στο έργο της Περιφέρειας με ομάδες υποστήριξης, το προσωπικό που διαθέτει αλλά και με παρεμβάσεις για την επιτάχυνση υλοποίησης αναπτυξιακών έργων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ