Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Τα παιδιά του Δήμου Πεντέλης έφτιαξαν το δικό τους… μποστανάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στα πλαίσια των εκπαιδευτικών – βιωματικών εργαστηρίων – δράσεων που διοργανώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο, αλλά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, υλοποίησε Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με την δράση «Φτιάχνω το Δικό μου Μποστανάκι» στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης.

Το πρόγραμμα αυτό, διήρκησε δύο εβδομάδες και ολοκληρώθηκε αυτήν την εβδομάδα με τα τρία τελευταία νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης και συγκεκριμένα το 4ο και το 6ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων και το 2ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης.

Σκοπός του προγράμματος αυτού ήταν η ενημέρωση, η εκπαίδευση αλλά και κυρίως η ευαισθητοποίηση των μικρών μας παιδιών σχετικά με την σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα της μείωσης των πλαστικών, την σημασία της ανακύκλωσης, της Προστασίας και της Φροντίδας του Περιβάλλοντος, προκειμένου τα παιδιά μας, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

 

 

Το πρόγραμμα αυτό περιλάμβανε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, που οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για την αξία και την σημαντικότητα της φροντίδας και της προστασίας του περιβάλλοντος, την σπουδαιότητα της μείωσης των πλαστικών, την σημασία της ανακύκλωσης και κατόπιν να συμμετέχουν ενεργά σε βιωματικές δράσεις.

Στη συγκεκριμένη δράση του προγράμματος αυτού, τα παιδιά παίρνοντας μια όμορφη χρωματιστή ζαρντινιέρα φύτεψαν με τα δικά τους χεράκια, οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.α). Σκοπός της διαδικασίας αυτής ήταν η εκπαίδευση των μικρών μας μαθητών για τον τρόπο και την διαδικασία που χρειάζεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μποστάνι. Μετά την ολοκλήρωση του έργου τους, οι μικροί μας μαθητές έπαιρναν μαζί τους το μποστανάκι τους, προκειμένου να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση, μαθαίνοντας πως να το φροντίζουν μόνοι τους και να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ