Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Σ. Σαριδάκης: “Η εργατικότητα του δημάρχου Σ. Σαραούδα μας εμπνέει όλους” – Συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Μεταμόρφωσης στον Χτύπο για τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος

Νέες σημαντικές παρεμβάσεις υλοποιεί ο δήμος Μεταμόρφωσης και για την πληρέστερη ενημέρωσή σας είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Καθημερινότητας του Πολίτη, κ. Στέλιο Σαριδάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ζητήσαμε από τον αντιδήμαρχο να μας ενημερώσει για τα όσα γίνονται στον τομέα ευθύνης του. Ο κ. Σαριδάκης μας είπε χαρακτηριστικά: “Πρώτα από όλα με καλή διαχείριση, μειώθηκαν τα περιττά κόστη, όπως ενδεικτικά των επισκευών, των καυσίμων και των ασφαλειών των οχημάτων.

Ενισχύσαμε και ενισχύουμε την Καθαριότητα με νέα απορριμματοφόρα (περιμένουμε τέσσερα ακόμη στους επόμενους μήνες), γερανοφόρα, σάρωθρα, ένα φορτηγό με αρπάγη και πολλά άλλα.

Ενισχύσαμε την Πολιτική Προστασία με εξοπλισμό και ένα ολοκαίνουργιο 4Χ4 όχημα, το οποίο έχει πυροσβεστική διάταξη και διάταξη για χιόνια.

Αναβαθμίσαμε τη δημοτική συγκοινωνία με δύο καινούργια λεωφορεία, επεκτείναμε το ωράριο λειτουργίας της, μπήκαν νέες στάσεις σε όλη την πόλη, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες ανακοινώνουμε και εφαρμογή μέσα από την οποία ο πολίτης θα μπορεί να βρει λεπτομέρειες της γραμμής και που βρίσκεται το λεωφορείο.

Ενισχύουμε την ασφάλεια της πόλης, με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και κινητές περιπολίες όλο το βράδυ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Κάναμε θεσμό την Τετάρτη Καθαριότητας, φροντίζοντας μια διαφορετική περιοχή ανά βδομάδα.

Τοποθετούμε νέους κάδους σε όλη την πόλη, ενώ άρχισαν να μπαίνουν και ημιυπογειοποιημένοι κάδοι ανακύκλωσης. Όσο για το Καδοπλυντήριο, από το 2019 λειτουργεί κανονικά.

Ενισχύουμε την Διεύθυνση Καθαριότητας με προσωπικό, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, έστω και εποχική, όπως το Κοινωφελές Πρόγραμμα και το Πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ.”

Τα μυστικά

Στη συνέχεια ζητήσαμε από τον αντιδήμαρχο να μας πει τα “μυστικά” για αυτήν την αποτελεσματικότητα και μας είπε: “Το φιλότιμο, η δουλειά και η εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου. Η προσπάθειά μου να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του Δημάρχου και προπαντός των συμπολιτών μου.

Άλλωστε η θέση μου προέρχεται από την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Η καρέκλα που κάθομαι, δεν μου ανήκει. Ανήκει στο Λαό της Μεταμόρφωσης.

Όσο για την επιτυχία δεν είναι δική μου, αλλά δική μας. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να αξιοποιώ -και έτσι συνεχίζω- τους συνεργάτες μου. Αυτούς που πραγματικά ξέρουν πώς λειτουργεί η Διεύθυνση.

Και μπορεί να δίνω το στίγμα μου αλλά σεβάστηκα και σέβομαι την δουλειά και την εμπειρία τους. Γιατί ο σεβασμός είναι απαραίτητος αν θέλεις να κάνεις δουλειά.

Αν και το να κρατάμε την πόλη καθαρή, δεν είναι μόνο δουλειά. Είναι προσφορά προς τους συμπολίτες μας.”

Ικανοποίηση για το έργο της διοίκησης

Δεν θα μπορούσαμε να μην ζητήσουμε από τον κ. Σαριδάκη και ένα γενικότερο σχόλιο για το έργο της διοίκησης, για το οποίο μας απάντησε: “Πλούσιο και αναμφισβήτητο. Αποτέλεσμα σχεδιασμού, γνώσης, δουλειάς, διεκδίκησης και συνεργασίας.

Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρω το νέο 2ο Λύκειο και τα τρία σχολεία που αναβαθμίστηκαν ενεργειακά, με τα υπόλοιπα να ακολουθούν, το νέο φωτισμό LED σε όλη την πόλη, το ανακαινισμένο Δημοτικό Κολυμβητήριο και το Νεκροταφείο, τις δεκάδες διανοίξεις δρόμων, όπου τονίζω την αγορά και την επικείμενη διάνοιξη του γνωστού Κοταράδικου, τα νέα πεζοδρόμια σε όλη την πόλη, τον Κόμβο του Ράλλη που σύντομα ξεκινά και τα ηχοπετάσματα στη Νέα Ζωή που σύντομα τοποθετούνται. Αλλά και τις αγορές των ιδιοκτησιών Κουτσουμπέλη, Λαμπάκη και Κουμπούρη. Το τίμημα μάλιστα του Κτήματος Κουτσουμπέλη ήταν 950.000 Ευρώ λιγότερα από το αρχικό τίμημα.

Έργα σημαντικά. Έργα που στην πλειονότητά τους γίνονται μέσα από χρηματοδοτήσεις. Έργα που αν τα αναφέρω όλα, θα γέμιζαν ολόκληρη την εφημερίδα.”

Ο δήμαρχος, ο καθοριστικός παράγοντας

Όσον αφορά στον καθοριστικό παράγοντα για όλα τα παραπάνω ο κ. Σαριδάκης ήταν ξεκάθαρος: “Ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο Στράτος Σαραούδας. Ένας Δήμαρχος που μας καθοδηγεί, μας συντονίζει και μας εμπνέει με τη γνώση, τη θέληση και την εργατικότητά του.

Ιδιαίτερα στα τεχνικά έργα, η επαγγελματική γνώση και το όραμά του για μια σύγχρονη Μεταμόρφωση «έπαιξαν» σημαντικό ρόλο σε όλα όσα πετύχαμε θα πετύχουμε.

Ένα όραμα το οποίο έχουμε συμμεριζόμαστε οι αντιδήμαρχοι, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοι του Δήμου και συμβάλλουμε σημαντικά στην υλοποίησή τους. Για του λόγου το αληθές σας προσκαλώ να περάσετε και να δείτε -για παράδειγμα- τον όγκο των εργασιών και τα δεκάδες έργα που χειρίζεται αυτή τη στιγμή η Τεχνική Υπηρεσία. Έργα εκατομμυρίων Ευρώ.”

Η πρόβλεψή του για τις ερχόμενες εκλογές

Τέλος, ζητήσαμε από τον κ. Σαριδάκη και μία εκτίμηση για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές: “Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι τόσο ο Δήμαρχος, όσο και η δημοτική αρχή δεν έχουμε προτεραιότητα τις εκλογές, οκτώ μήνες πριν τις εκλογές.

Εργαζόμαστε κανονικά, όπως την πρώτη ημέρα, με μόνο στόχο να κάνουμε τη Μεταμόρφωση μέρα με τη μέρα καλύτερη. Άλλωστε και οι πολίτες για αυτό μας επέλεξαν.

Όσο για τις εκλογές, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του Λαού, των συμπολιτών μου. Αυτοί γνωρίζουν καλά ποιος κάνει έργο. Ποιο είναι το καλό της πόλης μας.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ