Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Σε εγρήγορση για την προστασία των δασών

Δημοσιεύθηκε

στις


Η 2η τακτική συνεδρίαση για φέτος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας (ΣΟΠΠ) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα.
Στη συνεδρίαση  έγινε ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς- Δήμους, ΑΣΔΑ, ΠΕΣΥΔΑΠ  Π.Υ., Στρατό – για τις μέχρι τώρα  δράσεις πυροπροστασίας (προληπτικοί καθαρισμοί βλάστησης, συντήρηση δασικού οδικού δικτύου, καθαρισμοί οικοπέδων κλπ) στις οποίες έχουν προβεί ενώ επισημάνθηκαν και κάποια προβλήματα κυρίως στη λειτουργία των υδατοδεξαμενών, των υδροστομίων κλπ.  
Τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η σημασία εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση βαθμού επικινδυνότητας 4 και άνω και έγιναν εναλλακτικές προτάσεις για την αποτελεσματική υλοποίησή του, αλλά και η άμεση ολοκλήρωση της αποψίλωσης στο Ποικίλο Όρος, στο όρος Αιγάλεω, στο  Πάρκο «Α. Τρίτσης», κλπ. και η απομάκρυνση μπαζών, απορριμμάτων, καλωδίων κλπ.
Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε ακόμα το σχέδιο-μνημόνιο ενεργειών της Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών για την αντιμετώπιση  έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών, το οποίο συνέταξε η Π.Ε. Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ