Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Π.Ε. Βορείου Τομέα: Συνεδρίασε το 4ο ΣΟΠΠ για τη φετινή αντιπυρική περίοδο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με θέμα την «Εφαρμογή Μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση κ Ευπαθείς Περιοχές κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2022» πραγματοποιήθηκε το τέταρτο (4ο) Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Λ. Κεφαλογιάννη.

Συζητήθηκαν οι εισηγήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Δασικών Υπηρεσιών, καθώς και οι απόψεις των εκπροσώπων των Δήμων σχετικά με το κλείσιμο δασικών δρόμων, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη.

Όπως αναφέρεται, από φέτος σύμφωνα με το άρθρο 129 παρ.2 του Ν. 4926/2022 προβλέπεται η δυνατότητα στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη να εκδίδει απόφαση κλεισίματος των δασικών δρόμων, όχι μόνο όταν ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται καθημερινά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δείκτη επικινδυνότητας 4-5, αλλά και στο 3άρι.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί ο νέος χάρτης (σ.σ μέχρι την έκδοσή του ισχύει ο ήδη υπάρχων) όπου θα περιλαμβάνονται αναλυτικά οι δρόμοι ανά Δήμο στο Βόρειο Τομέα που θα κλείνουν ανάλογα με τον ημερήσιο δείκτη επικινδυνότητας και θα αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ