Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Πρωτοπορία στην κομποστοποίηση οικιακών αποβλήτων

Δημοσιεύθηκε

στις


Στο Διεθνές Συνέδριο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Βιοαποβλήτων‭ «‬ATHENS BIOWASTE‭»‬ που διοργανώνουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,‭ ‬ο ΕΔΣΝΑ,‭ ‬ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Κηφισιάς,‭ ‬παραβρέθηκε ο Δήμαρχος,‭ ‬κ. Νίκος Χιωτάκης.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες,‭ ‬από την Ελλάδα και το Εξωτερικό,‭ ‬όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων,‭ ‬στην κομποστοποίηση και την ποιότητά της,‭ ‬όπως επίσης‭ ‬και στην ανακύκλωση.
Ο Δήμος Κηφισιάς ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα κομποστοποίησης και υλοποιεί πιλοτικά από το‭ ‬2012‭ ‬το‭ ‬ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα LIFE+‭ ‬ATHENS BIOWASTE το οποίο‭ ‬αφορά στη‭ ‬χωριστή συλλογή‭ ‬και‭ ‬κομποστοποίηση‭ ‬υπολειμμάτων τροφών‭ ‬από‭ ‬νοικοκυριά‭ ‬και‭ ‬καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ.‭ ‬Χιωτάκης αναφέρθηκε στη διαχείριση των βιοαποβλήτων στην Ελλάδα και την Αττική επισημαίνοντας ότι:‭ «‬η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί προμετωπίδα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης,‭  ‬με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων που δεν είναι ανεξάντλητοι.‭ ‬Για το λόγο αυτό άλλωστε τα απορρίμματα πλέον δεν αντιμετωπίζονται ως απόβλητα,‭ ‬αλλά ως πόροι που συμβάλλουν στην αειφορία και στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης που λέγεται κλιματική αλλαγή‭»‬.
Κλείνοντας,‭ ‬ο Δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Δήμου Κηφισιάς οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης κι έχουν κάνει καθημερινή συνήθεια τους,‭ ‬τον διαχωρισμό των απορριμμάτων.‭ ‬Γιατί τα οργανικά απορρίμματα είναι τα πλέον χρήσιμα,‭ ‬επειδή ξαναγυρίζουν στη φύση.
Τα αποτελέσματα του προγράμματος κομποστοποίησης στο Δήμο Κηφισιάς,‭ ‬παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,‭ ‬Ανέστης Νικολέλης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ