Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

«Πρασίνισαν» τα Τουρκοβούνια – Εθελοντική αναδάσωση στο λόφο Φιλοθέης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμα πιο «πράσινη» έγινε η περιοχή στον Λόφο Φιλοθέης (Τουρκοβούνια), ύστερα από τη δενδροφύτευση που διοργάνωσε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και τον Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού.

Ο καλός καιρός βοήθησε στην προσέλευση ικανοποιητικού αριθμού πολιτών, οι οποίοι κατάφεραν να φυτέψουν πάνω από 1.000 δενδρύλλια στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, στα διοικητικά όρια του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στις οδούς Μάρκου Μπότσαρη και Αθανασίου Διάκου, συμβάλλοντας έτσι δυναμικά στην προσπάθεια αναζωογόνησης του ζωτικού πνεύμονα των Τουρκοβουνίων καθώς επίσης και στην ανάδειξη του χώρου αυτού ως χώρου αναψυχής και πρασίνου και για την απόλαυσή του από όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες αλλά και κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Το «παρών» στην εθελοντική αυτή δράση του ΣΠΑΤ έδωσαν από την πλευρά της αυτοδιοίκησης και των τριών Δήμων –μελών, εκτός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Φώτιο Τσομπάνογλου, Δημοτικό Σύμβουλο Νέας Ιωνίας, τα μέλη κ.κ. Ιωάννης Οικονόμου και Ιωάννης Μανιάτης, Δημοτικοί Σύμβουλοί Δήμου Γαλατσίου, ο Δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, η Πρόεδρος Δημοτι

κού Συμβουλίου Φιλοθέης- Ψυχικού κα Αικατερίνη Αλεξοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Φιλοθέης- Ψυχικού κα Κατερίνα Μουράντ-Πετρίτση και Πρασίνου κ. Βύρων Σαμαρόπουλος, η Αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Φιλοθέης- Ψυχικού κα Σοφία Ζαφρακοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης- Ψυχικού και Πρόεδρος Επιτροπής Εθελοντισμού κα Άννα Κούμπα. Επίσης το παρών έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσης Σιώμος.

 

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τον Δήμαρχο Φιλοθέης- Ψυχικού κ. Παντελή Ξυριδάκη αλλά και τον Προϊστάμενο της Δ/σης Αναδασώσεων, τον Προϊστάμενο και το Προσωπικό των Υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού, για την υποστήριξη τους στην όλη οργάνωση και φυσικά όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της δεντροφύτευσης και να ενημερώσει ότι πρόκειται να συνεχίσει τη διοργάνωση ανάλογων εθελοντικών δράσεων αναδασώσεων στα Τουρκοβούνια ώστε να δημιουργήσουμε έναν υπερτοπικό πόλο πρασίνου, όχι μόνο για τους κατοίκους των όμορων Δήμων μελών του Συνδέσμου, αλλά όλης της Αττικής.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Stavros

    6 Μαρτίου 2019 at 12:46 μμ

    Καταστροφή, καταστροφή καταστροφή!!! https://www.facebook.com/groups/Flora.hellenica/permalink/2109143205840130/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ