Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

«Οι δρόμοι του κρασιού» έρχονται στην Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατόπιν της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε ομόφωνα την σκοπιμότητα και τη δαπάνη του έργου για την δημιουργία και την προβολή microsite «Οι δρόμοι του κρασιού» στην Αττική.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής προτίθεται να προχωρήσει στην παραγωγή ψηφιακού υλικού και στη δημιουργία microsite με τίτλο «Οι δρόμοι του κρασιού στην Αττική», στοχεύοντας στην ανάδειξη τόσο των αττικών οινοποιείων όσο και στην προώθηση και την διάδοση των τοπικών ποικιλιών που ανήκουν στις 15 Προστατευμένες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ) της Αττικής αλλά και των τοπικών ετικετών στο ευρύ κοινό, στους οινόφιλους καταναλωτές, στους επαγγελματίες της αγοράς οίνου αλλά και στους ταξιδιώτες του εξωτερικού που επισκέπτονται την Ελλάδα.

«Οι δρόμοι του κρασιού στην Αττική» που θα δημιουργηθούν για πρώτη φορά από την Περιφέρεια Αττικής, θα αποτελέσουν με τη σειρά τους ένα πολυσήμαντο ψηφιακό εγχειρίδιο που θα ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής με παραχώρηση στην Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝΟΑΑ).

Για την Αττική και συγκεκριμένα για την Ανατολική Αττική, ο Οίνος και η Τέχνη της Αμπελουργίας, αποτελούν το «Brand Name» της περιοχής, ενώ παράλληλα αποτελούν με τη σειρά τους στοιχεία Πολιτισμού και Προϊόντα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την πολιτιστική της ταυτότητα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής σημείωσε: «Το συγκεκριμένο project είναι αξιοσημείωτο πως θα διαμορφωθεί από καταξιωμένο «Master of Wine», όπου θα παρουσιάζονται όλα τα οινοποιεία της Αττικής καθώς και οι ποικιλίες που καλλιεργούνται με την καταγραφή των στοιχείων που συνθέτουν την μοναδική τους ταυτότητα. Έτσι, ο κάθε αναγνώστης και ενδιαφερόμενος θα είναι σε θέση να επιλέξει την οινική διαδρομή που επιθυμεί και με αυτό τον τρόπο θα αναδεικνύονται όχι μόνο τα πιο σπουδαία σημεία του αρχαιολογικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος αλλά και η φυσική ομορφιά της κάθε αμπελουργικής ζώνης της Αττικής μας. Αναμφισβήτητα πρόκειται λοιπόν για μία καινοτόμα δράση που θα αναδείξει την πλούσια ιστορία του Αττικού Οίνου και θα φέρει επιτέλους τη θέση που του αρμόζει».

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ