Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Νέα εποχή στη διαχείριση απορριμμάτων για τη Νέα Ιωνία – Ξεκίνησε το πρόγραμμα του καφέ κάδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μία νέα εποχή όσον αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων, περνά ο Δήμος Νέας Ιωνίας καθώς ξεκίνησε η τοποθέτηση καφέ κάδων στις λαϊκές αγορές της πόλης στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου και η Προϊσταμένη του Τμήματος Καθαριότητας Αναστασία Γεωργακοπούλου βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στη λαϊκή αγορά του Περισσού, όπου ενημέρωσαν τους παραγωγούς και τους εμπόρους για την πιλοτική λειτουργία των καφέ κάδων στην πόλη, για τα οργανικά απόβλητα που τοποθετούνται σε αυτούς, την αναγκαιότητα της χωριστής συλλογής και τη σημαντική αξιοποίησή τους και μετατροπή τους σε φυσικό λίπασμα (κομπόστ).

Η έναρξη της τοποθέτησης των καφέ κάδων στις λαϊκές και τα πρώτα δρομολόγια του υπερσύγχρονου απορριμματοφόρου-πλυντηρίου συλλογής βιοαποβλήτων στην πόλη, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για τη Νέα Ιωνία, η οποία μπαίνει σε μια νέα εποχή ανακύκλωσης.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Ιωνία περνά σε μια νέα εποχή διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή. Από την πρώτη επαφή μας με τους παραγωγούς και τους πολίτες η ανταπόκριση τους ήταν σημαντική και ελπιδοφόρα. Σύντομα ξεκινάμε ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αξία και τη σπουδαιότητα της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Οφείλουμε να σεβαστούμε το περιβάλλον και να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα. Προστατεύουμε το περιβάλλον, συμμετέχουμε, ανακυκλώνουμε, αλλάζουμε την Νέα Ιωνία μας!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ