Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Μέριμνα από το Δήμο για τα ζώα συντροφιάς

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου ενημερώνει πως προχωράει δυναμικά στην εφαρμογή του Νόμου 4039/2012 για τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα & δεσποζόμενα), συνεχίζοντας με συνέπεια τη συνεργασία που έχει εδώ και χρόνια με την Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία για τη στείρωση – εμβολιασμό των αδέσποτων (σκύλους & γάτες) και την έκτακτη φροντίδα των τραυματισμένων αδέσποτων ζώων. Επίσης, συστήνει επιτροπή από ειδικούς και ευαισθητοποιημένους δημότες για το χειρισμό των ζώων της πόλης, την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, και ακόμη βρίσκεται στη διαδικασία τοποθέτησης ταΐστρων και ποτίστρων σε γειτονιές της πόλης.
Όμως, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου δεν μένει μόνο εκεί, στην τυπική -δηλαδή- εφαρμογή του Νόμου και προχωράει σε δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του κοινού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές της πόλης στους οποίους θα απευθυνθεί,  κάνοντας τους να καταλάβουν την ευθύνη που έχουμε όλοι οι άνθρωποι απέναντι στα ζώα.  Και γι’ αυτό σχεδιάζεται μια εκστρατεία για την ενημέρωση σε θέματα προστασίας των ζώων ξεκινώντας από τα σχολεία.
Είμαστε σίγουροι πως ο Αγ. Δημήτριος θα μπορέσει σε λίγο καιρό να αποτελέσει παράδειγμα ευαισθησίας και καλής πρακτικής για τη διαχείριση και προστασία των ζώων. Εξάλλου, η καθημερινή επικοινωνία που έχουμε με ευαισθητοποιημένους, ενεργούς πολίτες του Αγ. Δημητρίου, που δρουν φροντίζοντας κάθε μέρα τα αδέσποτα ζώα στις γειτονιές τους, μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους από ποτέ και είμαστε πια πεπεισμένοι πως η κατάσταση για τα ζώα της πόλης μας θα αλλάξει δυναμικά προς το καλύτερο” τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ