Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Κίνδυνος για τα ζώα σε Ποικίλο όρος και Άλσος Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις


Μαζικές καταγγελίες έχουν γίνει στο Δήμο Πετρούπολης και στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης για περιστατικά δηλητηρίασης ζώων από φόλες που πετούν σε πάρκα και πλατείες της πόλης.  
Ήδη ο Δήμος Πετρούπολης εξέδωσε οδηγία για το Άλσος του Αγίου Δημητρίου, ενώ στο Ποικίλο Όρος υπάρχουν δεκάδες περιστατικά με την εξολόθρευση ακόμη και αλεπούδων που περνούν από το βουνό.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται: «Σας ενημερώνουμε πως κάποιοι ασυνείδητοι έριξαν «φόλες» περιμετρικά του Ποικίλου Όρους και του Άλσους Αγίου Δημητρίου. Πάρτε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψετε τα κατοικίδιά σας.  
Πληροφορίες από πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ήδη έχει ενημερωθεί η κεντρική υπηρεσία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παρθούν μέτρα με τη βοήθεια της δασικής υπηρεσίας. Σύμφωνα πάλι με αστυνομικές πηγές οι φόλες είναι εμποτισμένες με ισχυρό φυτοφάρμακο το οποίο επιφέρει αιφνίδιο θάνατο στα ζώα μέσα σε μερικά λεπτά.  Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας επισήμανε πως τα φονικά δολώματα αυτά είναι εξίσου επικίνδυνα και για τον άνθρωπο και έφερε ως παράδειγμα την πιθανότητα κάποιο μικρό παιδάκι  που παίζει στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου να πιάσει με τα χέρια το δηλητήριο και στη συνέχεια να βάλει το χεράκι του στο στόμα.  Γι’ αυτό συμβουλεύει τη δημοτική αρχή να στείλει συνεργεία ώστε να ελέγξουν και να να καθαρίσουν το Άλσος του Αγίου Δημητρίου. Για την κατάσταση είναι και η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ