Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Θύματα της κρίσης και τα ζώα συντροφιάς

Δημοσιεύθηκε

στις


Αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που μας έχει κυριολεκτικά γονατίσει, είναι κατά τους ειδικούς και η υπέρμετρη αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Βέβαια την ώρα που υπάρχουν άστεγοι άνθρωποι, δεν θεωρείται παράλογο να υψώνονται κάποιες φωνές που ενδεχομένως θεωρούν το ενδιαφέρον για τα αδέσποτα ζώα , ήσσονος σημασίας και χαμηλής προτεραιότητας.
Παρόλα αυτά, η απάντηση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου  είναι κατηγορηματική: Ο Έλληνας κτηνίατρος δεν πρόκειται ν’ απεμπολήσει στοιχειώδεις αρχές του και θα κρατήσει ενεργό τον ζήλο του για την ευζωία των αδέσποτων, παρά τις επιταγές των καιρών.
Τα παραπάνω και πολλά ακόμα άκρως ενδιαφέροντα που αφορούν την τύχη σε όλα τα επίπεδα των  άμοιρων περιφερόμενων τετράποδων , ακούσθηκαν στη διάρκεια της διαδημοτικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς με συντονίστρια την Αντιδήμαρχο Δημοτικής Διακυβέρνησης και Αλληλεγγύης,  κα κα Νίνα-Ασπασία Βλάχου, η οποία  ανέλαβε και τον συντονισμό της,  στο φιλόξενο χώρο του “ECALI CLUB”.

Εισηγήσεις Αντιδημάρχων από τα βόρεια προάστια
Στην ημερίδα που συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοί όλων των όμορων δήμων, των οποίων στις αρμοδιότητες τους εμπίπτει η διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν και έκαναν σχετική εισήγηση η αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης  του Πολίτη & Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίας Παρασκευής κα Ελευθερία Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας & Ποιότητας Ζωής, Δήμου Διονύσου  κ. Ιωάννης Κανατσούλης,  ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,  Μηχανοργάνωσης & Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Κοινότητας, Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Αντώνης Τσελέντας, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Δήμου Χαλανδρίου κ. Μιχάλης Κόσσυβας.
Εισηγήσεις παρουσίασαν επίσης ο κ. Δημήτριος Βουρβίδης, Κτηνίατρος, σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών – Πειραιά. (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π), επιστήμονες του τομέα της κτηνιατρικής, της ψυχολογίας και μέλη φιλοζωικών σωματείων.
Μέσα από την εποικοδομητική παρουσίαση πληροφοριών και τον παραγωγικό διάλογο οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν για τακτικές που εφαρμόζονται σε άλλους δήμους, τα οφέλη της προώθησης της ζωοφιλίας αλλά και τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν. Εντύπωση έκανε  στην ομήγυρη ότι ο Σύμβουλος του αρμόδιου υφυπουργού  έφθασε πρώτος και παρέμεινε έως τη λήξη της πεντάωρης διαδημοτικής ημερίδας καταγράφοντας   θέσεις απόψεις και προτάσεις των ομιλητών, επάνω σε θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των απροστάτευτων πρωταγωνιστών της ημέρας. Διαβεβαίωσε δε το ακροατήριο ότι ο κ. Χαρακόπουλος θα λάβει άμεσα γνώση  και θα προβεί σε λύσεις των πολλαπλών προβλημάτων  που προέκυψαν από τις  διεξοδικές εισηγήσεις των ομιλητών .

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ