Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης έφτασε στο Δήμο Κηφισιάς – Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πατίνια για όλους

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξοπλισμένος με το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ο Δήμος Κηφισιάς, μετά από αίτημα της Διεύθυνσης  Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

Το νέο αυτοκίνητο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος. Κινείται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας βάζοντας τον Δήμο μας στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Συμβολική κίνηση με την οποία προωθείται στη πράξη η ηλεκτροκίνηση  στην αστική κινητικότητα. Ουσιαστική παρέμβαση που εξοπλίζει την Υπηρεσία του Δήμου που ασχολείται με το φυσικό κάλλος του προαστίου μας και εφαρμόζει πολιτικές προστασίας του Περιβάλλοντος.

Την πρώτη δοκιμαστική βόλτα με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Δήμου μας την έκανε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης και η ΓΓ Ρόζυ Χαριτοπούλου.

 

“Έξυπνα” πατίνια

Επιπλέον, ο Δήμος απέκτησε ηλεκτρικά έξυπνα πατίνια με σύστημα GPS, ασύρματης τεχνολογία και με αυτόματο κλείδωμα εξυπηρετούν τους πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης στις σύντομες διαδρομές τους μέσα στην πόλη. Οι πολίτες που τα χρησιμοποιούν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το κράνος τους  και να εφαρμόζουν τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας.

Είναι ένα καινοτόμο, φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό μέσο μετακίνησης που συμβάλλει στην αποφόρτιση του κυκλοφοριακού βάρους στους δρόμους του προαστίου.

Στην Ευρώπη η χρήση της μικροκινητικότητας, ηλεκτρικών πατινιών, ηλεκτρικών ποδηλάτων και συμβατικών ποδηλάτων, σημειώνει εντυπωσιακούς ρυθμούς αύξησης τα τελευταία χρόνια και τείνει να γίνει η καθημερινή συνήθεια των κατοίκων των πόλεων και όχι μόνο.

Ο Δήμος Κηφισιάς εντάσσεται στους ευρωπαικούς Δήμους που προωθούν τη χρήση των μέσων μικροκινητικότητας, ενισχύοντας τις βιώσιμες και οικολογικές μεταφορές και μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος SPARCS.

Τα ηλεκτρικά πατίνια στον Δήμο Κηφισιάς, πληρούν τις υψιλότερες προδιαγραφές για ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις καθώς διαθέτουν φώτα led εμπρός και όπισθεν, φλας εμπρός και όπισθεν, δυνατή κόρνα, τρία φρένα (εμπρός, όπισθεν και αυτόματο), διπλή υδραυλική ανάρτηση εμπρός, μεγάλους τροχούς, κίνηση στον πίσω τροχό και βάση με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του κινητού τηλεφώνου.

 

 

 

Οι τυχόν βλάβες αναφέρονται σε πραγματικό χρόνο μέσω του λογισμικού και της δυνατότητας αναφοράς τους από το χρήστη και αμέσως το έμπειρο προσωπικό αναλαμβάνει την απόσυρσή του από το δρόμο και την άμεση επιδιόρθωσή του.

Πριν τη χρήση του ηλεκτρικού πατινιού, καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το σχετικό βίντεο  όπου δίνονται, όλες οι οδηγίες για την ασφαλή μετακίνηση του χρήστη.

Η διαδικασία χρήσης ενός ηλεκτρικού πατινιού είναι εύκολη:

  • Κάνουμε την εγγραφή μας στην εφαρμογή (Application) “Hopp”.
  • Βλέπουμε στην εφαρμογή που είναι το κοντινότερο σε εμάς διαθέσιμο πατίνι.
  • Επιβιβαζόμαστε στο πατίνι.
  • Φτάνουμε στον προορισμό μας, εύκολα, γρήγορα, με ασφάλεια και με χαμηλό κόστος.
  • Αφήνουμε τα πατίνια στα προκαθορισμένα σημεία στο κέντρο της Κηφισιάς. Στον υπόλοιπο Δήμο σε κοινόχρηστο χώρο, όπου δεν εμποδίζεται η διέλευση πεζών και οχημάτων.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ