Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

Εγκατάσταση νέου παρατηρητηρίου στον Υμηττό

Δημοσιεύθηκε

στις


Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού εδώ και χρόνια στερείται λειτουργικού παρατηρητηρίου πυροφύλαξης του δάσους του Υμηττού, ικανού να εποπτεύει αποτελεσματικά όλες τις δύσκολες περιοχές του δάσους του Β. Υμηττού. Η Δημοτική Αρχή της πόλης ενημερώνει πως, μετά από σημαντικές προσπάθειές της και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού (ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ), από την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου αυτή η έλλειψη που δυσχαίρενε την πυροφύλαξη του δάσους θα γίνει παρελθόν.
Το νέο παρατηρητήριο θα εγκατασταθεί από το ΣΠΑΥ με την βοήθεια των εθελοντών του Δήμου στην κορυφή του λόφου Κόρακας (πάνω από την Αγ. Ελεούσα), σε θέση που θα το καθιστά το σημαντικότερο σημείο επιτήρησης του δάσους ολόκληρου του Υμηττού. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 09:00 της Κυριακής με την επίβλεψη του Δασαρχείου, και όλα τα υλικά θα ανέβουν, λόγω της εξαιρετικά δύσβατης θέσης από τους εθελοντές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. και εθελοντές των όμορων εθελοντικών ομάδων του Υμηττού μέχρι τη κορυφογραμμή του Κόρακα, έργο εξαιρετικά επίπονο και χρονοβόρο.
Με σημείο συνάντησης την παιδική χαρά στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, στον Χολαργό στις 09:00 της Κυριακής ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος καλεί τους πολίτες να ανέβουν όλοι στον Κόρακα μέχρι τον ανατολικό πυλώνα (προς Αττική Οδό), κάτω από τα βράχια της κορυφής προκειμένου να υποστηρίξουν την προσπάθεια των εθελοντών, “στέλνοντας το μήνυμα ότι στο Δήμο μας η φροντίδα για το Δάσος του Υμηττού αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ