Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Δράση για τα κομμένα πεύκα

Δημοσιεύθηκε

στις


Ένα από τα θέματα που απασχόλησε τις τελευταίες συνεδριάσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης ήταν η κοπή 3 πεύκων επί της Λεωφόρου  Ειρήνης 15 (13η Στάση). Για το συγκερκιμένο γεγονός υπάρχουν πολλές καταγγελίες πολιτών για δολιοφθορά από ανθρώπινο χέρι, καθώς υπήρξε απότομη παρακμή των δέντρων που οδήγησε στο να ξεραθούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο σημερινός Δήμαρχος, κ. Τάσος Μαυρίδης, πρότεινε τη λήψη δειγμάτων για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για δολιοφθορά.
Αμέσως μετά την ανάληψη, η νέα Διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης έστειλε δείγματα κορμού και εδάφους στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και αναμένει τα αποτελέσματα. Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα αποδεικνύουν την δολιοφθορά θα προχωρήσει σε μήνυση κατά αγνώστων. Παράλληλα, ξεκινάει άμεσα τη διαδικασία προμήθειας νέων πεύκων για την αντικατάσταση των 4 Πεύκων στην Λεωφόρο Ειρήνης 15, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε και ο κ. Μαυρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
“Βασική αρχή  της νέας Δημοτικής Αρχής είναι ότι το  πράσινο αποτελεί σπουδαία κληρονομιά για όλους τους κατοίκους του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. Με αφοσίωση σε ένα νέο μοντέλο χρηστής, αποδοτικής, σύγχρονης και διάφανης διοίκησης, που θα είναι κοντά στον πολίτη, δεν θα επιτρέψουμε το ατομικό συμφέρον να δρα πάνω από το συλλογικό και δημόσιο συμφέρον.  Η νέα διοίκηση έχει ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, την δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και την διατήρηση του προαστιακού χαρακτήρα του Δήμου μας. Σε αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να πρωταγωνιστήσουμε όλοι μαζί» τονίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ