Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Αναζωογονήθηκε η περιοχή της Πηγής Καρακαντά στην Πεντέλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) πραγματοποίησε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, την 7η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης για το 2023, σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης στο Πεντελικό Όρος και συγκεκριμένα στην Πηγή Καρακαντά (Πουρνάρας).

Ο ΣΠΑΠ και το 2023 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022 για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο του Πεντελικού Όρους. Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, μαθητές, καθηγητές, εθελοντές, εθελοντικές ομάδες καθώς και εταιρείες, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευθύνης, που όχι μόνο βοηθούν στην αποκατάσταση αλλά υιοθετούν και συγκεκριμένα σημεία στο Πεντελικό Όρος προκείμενου να αναδασώσουν, να ποτίσουν και φροντίσουν τα δένδρα αυτά μέχρι τη στιγμή που θα είναι έτοιμα να συντηρηθούν μόνα τους.

Στη 7η εθελοντική δράση αναδάσωσης, από τις συνολικά έντεκα (11) δράσεις εθελοντικής αναδάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη φετινή φυτευτική περίοδο, έλαβαν μέρος δεκάδες παιδιά, πολίτες και εθελοντές που φύτεψαν πλήθος δένδρων, με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο.

Η επόμενη δράση αναδάσωσης θα είναι μαθητική και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στην περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ