Ελάτε στην παρέα μας

Παλλήνης

Ένα δάσος 170 δέντρων «έσωσαν» οι μαθητές του Δήμου Παλλήνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα σχολεία που συμμετείχαν στις δράσεις ευαισθητοποίησης του Δήμου Παλλήνης, για το περιβάλλον και την πρόληψη – μείωση της σπατάλης τροφίμων, στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen, βράβευσε πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν τα σχολεία που συμμετείχαν στον τέταρτο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» αλλά και στον τρίτο εικαστικό διαγωνισμό Followgreen Action 3, όπου φέτος, οι μαθητές παρήγαγαν 12 video-animation.

Στις δράσεις, συμμετείχαν συνολικά, 7.579 μαθητές από 46 σχολεία του Δήμου (14 Νηπιαγωγεία, 15 Δημοτικά Σχολεία , 10 Γυμνάσια και 7 Λύκεια).

Η εκδήλωση των βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε φέτος, κλιμακωτά, σε δυο ημέρες, λόγω των μέτρων ασφαλείας κατά της πανδημίας και τηρήθηκαν αυστηρώς, όλοι οι κανόνες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ.

Τον Δήμαρχο, συνόδευε η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής, και υπεύθυνη για την λειτουργία των προγραμμάτων, Πόπη Ζινέλη.

Σχολικός Μαραθώνιος «ΠΑΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» 2020 για 4η χρονιά

Ο Σχολικός Μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και συμμετείχαν 42 σχολικές μονάδες, οι οποίες ανακύκλωσαν συνολικά 19.026 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές του Δήμου Παλλήνης, ανακύκλωσαν πάνω από 10 τόνους χαρτιού, «σώζοντας» με τον τρόπο αυτό, πάνω από 170 δέντρα, εάν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή, 1000 κιλών χαρτιού.

Επίσης, ανακύκλωσαν: 252 κιλά αλουμινίου, 1.966 κιλά πλαστικό, 930 κιλά καπακιών, 173 κιλά μπαταριών, 450 κιλά τηγανέλαιων και 4.772 κιλά ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών.

Στη βράβευση, έλαβαν έπαινο συμμετοχής όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών, βραβεύτηκαν με χρηστικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα, καθώς και με μία συμβολική ελιά, για να τη φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.

Η βράβευση των σχολείων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, στο Δημαρχείο Παλλήνης.

Followgreen Action 3

Η εικαστική μαθητική δράση φέτος ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Food SHIFT 2030 και διοργανώθηκε από τον Δήμο Παλλήνης και την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων δημιούργησαν 12 αξιόλογα βίντεο- animation για την πρόληψη και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, τα οποία τέθηκαν για ψηφοφορία στο κοινό, μέσω της πλατφόρμας www.followgreen.gr/pallini Συμμετείχαν 54 μαθητές από έξι σχολεία του Δήμου.

Τα βίντεο δημιουργήθηκαν από τους μαθητές εν μέσω της πανδημίας, από απόσταση. Το 1ο βίντεο, βάση ψηφοφορίας, βραβεύτηκε με χρηστικό δώρο για τη σχολική του μονάδα, ενώ τα βίντεο που ανήλθαν στη 2η και 3η θέση, έλαβαν ως δώρο μία συμβολική ελιά για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.

Τα βίντεο είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα Followgreen.gr/pallini και θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες και από την ιστοσελίδα του Δήμου Παλλήνης (pallini.gr) καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς για τη σημαντική ανταπόκρισή και στήριξή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις για την ανακύκλωση, τονίζοντας ότι «αποτελούν έμπνευση για όλους μας. Πρέπει τώρα να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, να κάνουμε διαλογή στη πηγή και ανακύκλωση και να αντιληφθούμε ότι η πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων, είναι θέμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ